Στη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Σύμη ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης

Πλήθος κόσμου στην προβλήτα, στη Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Πηγή: ΥΠΕΞ.

ΣΥΜΗ. Στη γιορτή των Αρχαγγέλων, Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο όμορφο ακριτικό νησί της Σύμης βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Διαματάρης και σε ανάρτησή του στο Facebook: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα στην όμορφη Σύμη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, αυτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Μια ημέρα πολύ ξεχωριστή για τη Σύμη, καθώς εορτάζει ο Πολιούχος του νησιού, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης».

Ο κ. Διαματάρης σημείωσε ακόμα πως «εκπροσωπώ την κυβέρνηση στους απόδημους συμπατριώτες μας. Είμαι και εγώ ένας απόδημος Ελληνας, έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για δεκαετίες. Και ημέρες σαν τη σημερινή, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές είναι πολύ σημαντικές για τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Είναι οι γιορτές που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μας και με την Πατρίδα. Είναι η γλώσσα, η Ορθόδοξη πίστη, οι παραδόσεις που μας κρατούν ενωμένους και αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Ελληνα του εξωτερικού».

Ο Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλόριζου Χρυσόστομος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον κ. Διαματάρη. Επισκέφθηκε επίσης και την πρωτεύουσα της Σύμης, τον Γιαλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available