Στη Νικόλ Μαλλιωτάκη επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τη δημαρχία Νέας Υόρκης

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το χρίσμα της υποψήφιας δημάρχου Νέας Υόρκης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αποδέχθηκε και επίσημα το βράδυ της Τρίτης η ομογενής πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, μπαίνοντας και τυπικά πλέον στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της αμερικανικής μεγαλούπολης, απέναντι στο νυν δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Σε μια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του EMBCA και στελέχους της AHEPA, Λου Κάτσου, η κ. Μαλλιωτάκη είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει ένα απαραίτητο επιπλέον ποσό για την προεκλογική της καμπάνια, αλλά και να έρθει σε επαφή με υποστηρικτές της, στην πλειοψηφία τους ομογενείς.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που επίσης θα είναι ενεργητικός και σε επαγρύπνηση» ανέφερε, μεταξύ σοβαρού και αστείου η ίδια, κατά την σύντομη ομιλία-χαιρετισμό της προς το κοινό.

Σε δηλώσεις της προς τα ελληνικά και ομογενειακά ΜΜΕ δήλωσε ότι δεν την πτοεί ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στη Νέα Υόρκη, που παραδοσιακά είναι ευνοϊκότερος για τους Δημοκρατικούς, τονίζοντας ότι οι δημότες «είναι έξυπνοι και έχουν κρίση» ως προς το πώς θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

«Θα σας θυμίσω ότι πριν τον κ. Ντε Μπλάσιο υπήρχαν δυο Ρεπουμπλικανοί δήμαρχοι, ο κ. Τζουλιάνι και ο κ. Μπλούμπεργκ, οι οποίοι όχι μόνο εξελέγησαν, αλλά είχαν και δυο συνεχόμενες θητείες. Αντίθετα, ο προηγούμενος Δημοκρατικός δήμαρχος πριν τον σημερινό, ο κ. Ντίνκινς, εξελέγη μόνο μια φορά και δεν υπήρξε επανεκλογή» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την ίδια τύχη με τον Ντίνκινς ενδέχεται να έχει και ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Σε ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπίσει τον -δεδομένο- συσχετισμό της δικής της υποψηφιότητας με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που είναι μη δημοφιλής στη Νέα Υόρκη, η ίδια θέλησε να κρατήσει αποστάσεις, εκτιμώντας αρχικά πως, ούτως ή άλλως, η φθορά της εξουσίας ενός προέδρου από το κόμμα που προέρχεται θα ήταν «μείον».

«Ο Πρόεδρος προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετώ άκριτα την πολιτική του. Αντίθετα, έχω εκφράσει και αντιθέσεις, ενώ, όταν απαιτηθεί, θα διαφοροποιηθώ εφόσον αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Νέας Υόρκης. Θέλω να κριθώ για τη δική μου παρουσία», ήταν η απάντηση της κ. Μαλλιωτάκη.

Παράλληλα, η ομογενής υποψήφια δήμαρχος επιτέθηκε επανειλημμένως στο νυν δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάσιο, για την κατάσταση που επικρατεί σε βασικές υπηρεσίες της πόλης, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ έψεξε και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον ίδιο τον θεσμό.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ανέφερε επίσης πως η διαφορά ανάμεσά τους δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς, βάσει δημοσκόπησης που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της, δεν ξεπερνά αυτήν την στιγμή τις 13 ποσοστιαίες μονάδες.

«Ενισχύστε την Νικόλ»

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της βραδιάς κάλεσαν τους ομογενείς να ενισχύσουν την υποψηφιότητα της Νικόλ Μαλλιωτάκη, τόσο στην κάλπη, όσο και οικονομικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε επανειλημμένως ότι το «παράθυρο» συγκέντρωσης χρημάτων για την καμπάνια λήγει την Δευτέρα και θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση. «Χρειαζόμαστε άλλους 175 δωρητές των 175 δολαρίων», εξήγησε σε πιο απλουστευμένα μαθηματικά η κ. Μαλλιωτάκη, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «όποιο ποσό κι αν δωρηθεί στην εκστρατεία θα είναι υπερ-πολύτιμο».

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Οπως έγινε γνωστό, εάν η Νικόλ Μαλλιωτάκη δεν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα, αυτομάτως χάνει τη δυνατότητα να αναμετρηθεί τηλεοπτικά δυο φορές με τον Μπιλ ντε Μπλάσιο, ενώ θα περιοριστεί δραματικά ο τηλεοπτικός χρόνος προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων της στα ΜΜΕ, καθιστώντας προβληματική έως ανεπαρκή την προεκλογική επικοινωνία της με τους ψηφοφόρους.

«Ολοι οι Ελληνες και οι ομογενείς, ανεξαρτήτως κόμματος, θα πρέπει να στηρίξουμε την Νικόλ», δήλωσε ο διοργανωτής της βραδιάς, Λου Κάτσος, ενώ και ο πατέρας της Νικόλ, Γιώργος Μαλλιωτάκης, εξέφρασε την πεποίθηση πως «εάν η Νικόλ εκλεγεί θα βοηθηθεί και η Ελλάδα».

Τέλος, σε μήνυμά της προς τον Ελληνισμό και κ. Μαλλιωτάκη είπε στα Ελληνικά «ευχαριστώ πολύ» και τους προέτρεψε να της ευχηθούν «καλή τύχη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *