Στη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

(Φωτογραφία: ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, την Πέμπτη 17 Μαΐου, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη στη βουλγαρική πρωτεύουσα χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε το απόγευμα στις εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Το βράδυ της 16ης Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν προσκεκλημένος σε άτυπο δείπνο που θα παρέθετε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προς τιμή των ηγετών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, με κύριο αντικείμενο συζήτησης τα ψηφιακά θέματα και την Καινοτομία.

Τις εργασίες της συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 17 Μαΐου, θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη συνδεσιμότητα ανάμεσά τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο θα συνοδεύει στη Σόφια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available