Στις 14 Απριλίου 2019 η Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της ΝΥ (βίντεο) 

Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

NEA YOPKH. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως η ετήσια Παρέλαση για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στις 13:30.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Αγαπητοί ομογενείς και Φιλέλληνες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η φετινή Παρέλαση που διοργανώνει εδώ και 81 χρόνια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την επέτειο της εθνικής μας Ανεξαρτησίας από τον τουρκικό ζυγό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στη 1:30 μ.μ. στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, από τους 64 Δρόμους έως τους 79 Δρόμους.

NYC Greek Parade 2019

🔜 Ελάτε ξανά να καμαρώστε τα παιδιά στην παρέλαση! Come again to admire the kids at the parade 🇬🇷🇨🇾🇺🇸 Sun. 14 April 2019, 1:30 PM 5th Avenue from 64th to 79th Street.👭🇬🇷👫🇨🇾👬🇺🇸👏🏼👏🏼👏🏼

Posted by The Federation of Hellenic Societies of Greater New York on Tuesday, January 22, 2019

Η Επιτροπή Παρέλασης 2019 της Ομοσπονδίας διοργανώνει εβδομαδιαίες πανομογενειακές συγκεντρώσεις στο Σταθάκειο Κέντρο (22-51 Δρ. Αστόρια, ΝΥ11105) κάθε Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. με την αρχή του νέου έτους 2019. Προσδοκούμε τη συμμετοχή όλων των μελών, της ευρύτερης Ομογένειας στις προαναφερόμενες συνελεύσεις, ώστε να μπορούν να εκφραστούν και άλλες ιδέες για μια μεγαλύτερη και ακόμη πιο επιτυχημένη Παρέλαση».

Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (http://hellenicsocieties.org) μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για το πακέτο εγγραφής για την Παρέλαση του 2019. Η προθεσμία υποβολής όλων των εντύπων εγγραφής είναι η 31η Μαρτίου 2019.

«Η συμμετοχή σας δεν θα είναι έγκυρη εάν δεν παραλάβουμε εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα συμπληρωμένα έντυπα, καθώς και τη χρηματική συνδρομή σας. Θα μπορείτε να υποβάλλετε την εγγραφή σας με το ταχυδρομείο ή προσωπικά με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του οργανισμού/σωματείου σας στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις. Επίσης, οι φόρμες εγγραφής θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

«Η Παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας ανήκει σε όλους του Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες. Χρειαζόμαστε τη συνεισφορά σας στη συγκέντρωση κονδυλίων και εκτιμούμε την υποστήριξή σας για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν πριν από την Παρέλαση. Δώστε όλοι το δυναμικό παρών στην 5η Λεωφόρο, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 1:30 μ.μ. όπου περήφανα θα εορτάσουμε την επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση με υπογραφή του προέδρου, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, του προέδρου Παρέλασης, Πέτρου Γαλάτουλα και του γενικού γραμματέα, Διονύση Πυλαρινού.

Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο «Εθνικός Κήρυκας» θα καλύψει εκτενώς τις δραστηριότητες τόσο την ημέρα της Παρέλασης όσο και των προηγούμενων ημερών.

Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι, δεκάδες χιλιάδες ομογενείς κατέκλυσαν την φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 22 Απριλίου, για την παρέλαση της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Με το βροντερό τους «παρών» οι ομογενείς έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αγωνιστικής επαγρύπνησης, πίστεως στα ιδανικά του Εθνους και αγάπης για την πατρίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available