Στις 16 του μήνα συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη-Ακιντζί

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ (Jane Hall Lute). (AP File Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Χωριστές διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιαδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μοιυσταφά Ακιντζί θα έχει στις 16 του μήνα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τριμερούς διάσκεψης με τον ΓΓ που θα πραγματοποιηθεί στις 25 του μήνα στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη Λουτ και οι συναντήσεις που θα έχει στην Κύπρο οριστικοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν σήμερα και από τις δύο πλευρές. Πρώτα η κ. Λουτ θα συναντήσει στις 11 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ενώ η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει στις 6 και 30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σε δηλώσεις το πρωί στη Λεμεσό, και απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή του Βερολίνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα “αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς”.

Σε παρατήρηση ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία, θα γίνουν ενδεχομένως και δημόσιες δηλώσεις”.

Ενόψει της καθόδου της κ. Λουτ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στις 13 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available