Στον ομογενή καθηγητή και τραπεζικό Βασίλη Κατσικιώτη τα ηνία του Τ.Χ.Σ.

O κ. Βασίλης Κατσικιώτης. Φωτογραφία αρχείου "Ε.Κ".

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα ηνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της γενέτειρας αναλαμβάνει ο ομογενής καθηγητής και ηγετικό στέλεχος μεγάλων τραπεζιτικών ομίλων Δρ. Βασίλης Κατσικιώτης.

Ο Δρ. Βασίλης Κατσικιώτης του Ευαγγέλου, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αναλάβει τα καθήκοντά του εν ευθέτω χρόνο, ενώ η θητεία του λήγει στις 30 Ιουνίου 2020.

Ο «Ε.Κ.» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δρα Κατσικιώτη, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Στην ίδια απόφαση συμπεριλαμβάνεται ο διορισμός του Eric Henri Paul Tourret του Roger στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ καθώς επίσης και του Δημητρίου Φραγγέτη του Δημοσθένη, στη θέση του μέλους της εν λόγω επιτροπής.

1115-16-periodiko

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου όπως ισχύει.

Ο Δρ. Βασίλης Κατσικιώτης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με πτυχίο Μαθηματικών. Το Σεπτέμβριο του 1986 επιστρέφει στο Αγρίνιο ως Επιστημονικός Συνεργάτης Στατιστικής και Μαθηματικών στο νεοσυσταθέν Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα στο Αγρίνιο όπου και διδάσκει για τρία συνεχή χρόνια.

Τον Αύγουστο του 1988 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ με υποτροφία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Τον Ιούνιο του 1995 αναγορεύεται Διδάκτωρ Στατιστικής και Πιθανοτήτων από το Πολιτειακό Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής Στατιστικής και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο George Washington University στην Ουάσιγκτον.

Τον Μάιο του 1999 αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών και Στρατηγικής (Global Fixed Income Strategy and Research).

Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων της MetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής των Επενδύσεων Καινοτομίας για την εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικών εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά την οικονομική κρίσης του 2008, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) της Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων. Από τον Φεβρουάριο του 2011 είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available