Στον ομογενή Αντώνη Γρήγο τα ηνία του Bay Ridge Federal Credit Union

Ο κ. Αντώνης Γρήγος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Bay Ridge Federal Credit Union Αντώνης Γρήγος την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου.

Ο ομογενής διαδέχεται τον Gene Brody που προ πέντε περίπου ετών τον προσέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και έναν χρόνο μετά του εμπιστεύτηκε τα καθήκοντα του εκτελεστικού αντιπροέδρου και την ευθύνη να οδηγήσει το Bay Ridge Federal Credit Union στη νέα εποχή.

Ο Gene Brody είναι ένα από τα αρχαιότερα ηγετικά στελέχη της τράπεζας διότι για 53 συναπτά έτη υπηρέτησε στο Bay Ridge Federal Credit Union, ενώ τις τρεις τελευταίες δεκαετίες διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Ο Gene Brody, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, θα παραμείνει στο Bay Ridge Federal Credit Union διατηρώντας το αξίωμα του ταμία του συμβουλίου και συνάμα του προϊσταμένου στρατηγικού σχεδιασμού (chief strategy officer).

O απερχόμενος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του νέου προέδρου και μεταξύ άλλων τόνισε «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τα ηνία».

O απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Gene Brody, αριστερά, ενώ συγχαίρει τον ομογενή διάδοχό του Αντώνη Γρήγο.

Ο ομογενής Αντώνης Γρήγος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον απερχόμενο πρόεδρο και το συμβούλιο και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη τιμή η οποία αυξάνει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ευοίωνα για το «Bay Ridge Federal Credit Union».

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Bay Ridge Federal Credit Union έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της JP Morgan Chase στον τομέα της πληροφορικής και τεχνολογίας, ενώ από το 2004 μέχρι και το 2013 εργάστηκε στην εταιρεία 14 Apollo Real Estate, με έδρα το Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν.

Ο Αντώνης Γρήγος γεννήθηκε το 1965 στους Βροντάδες Χίου και ήρθε στην Αμερική σε ηλικία τριών ετών. Οι γονείς του, Κώστας Γρήγος και Λεμονιά, το γένος Καλαμωτούση, κατάγονταν από τους Βροντάδες και την Καλλιμασιά, αντίστοιχα, και έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τον Αντώνη, την Ιωάννα και τον Μανώλη.

Το Σεπτέμβριο του 1968 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Ροκόνκαμα του Λονγκ Αϊλαντ και λίγους μήνες αργότερα μετακόμισαν στο Μπρούκλιν στο Ντάικερ Χάιτς.

Ο Κώστας εργάστηκε μαραγκός και η Λεμονιά μοδίστρα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Ο Αντώνης αποφοίτησε με άριστα από το Fort Hamilton High School και έγινε δεκτός στη σχολή Πληροφορικής του Brooklyn College. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Fordham University στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Τα δύο μικρότερα αδέλφια του, η Ιωάννα και ο Μανώλης, έγιναν φαρμακοποιοί.

Ο Αντώνης Γρήγος μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, όπου γνωρίστηκε με την Δρα Μαρία το γένος Καπετανάκη και με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία αγόρια, τον Κωνσταντίνο, τον Βασίλη και τον Μιχάλη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Γρήγος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *