Στο έλεος του Θεού

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗ ΟΔΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μια μικρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι αρκετή για να δει κανείς με τα μάτια του πολλά εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια (μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες συνήθως) για τα οποία απορείς πώς δεν έχουν πέσει.

Περαστικοί περνούν από μπροστά τους αμέριμνοι, οδηγοί σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους κτλ. Πρόκειται για μια εικόνα συνήθη, που παρά τους κινδύνους που κρύβει, η εξοικείωσή της με αυτή σου δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι τα κτίρια αυτά, με χοντρούς, πλην όμως σκασμένους τοίχους (λες και βγήκαν από σεισμό) θα στέκουν εκεί όρθια εις τους αιώνας των αιώνων.

Τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Χθες το πρωί, λίγο προτού ξημερώσει, ένα τέτοιο ερειπωμένο κτίριο στον Κεραμεικό κατέρρευσε καταπλακώνοντας δύο οχήματα, αλλά ευτυχώς δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό. Δεν προκάλεσε όμως τραυματισμό μόνο από τύχη επειδή ήταν πολύ νωρίς το πρωί.

Μήπως κάποια στιγμή ο Δήμος ή η Περιφέρεια να αρχίσουν να κάνουν κάτι με τα διάσπαρτα αυτά κτίρια σε όλο το κέντρο της Αθήνας; Είναι ευκαιρία τώρα που είναι οι εκλογές. Διότι άμα περάσουν και αυτές, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Και δεν μας εγγυάται κανείς ότι το επόμενο κτίριο θα πέσει μόνο σε άψυχα αυτοκίνητα και όχι σε ανθρώπους.

• Αχαριστία

Παίρνει το μάτι μου κάτι δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και δεν βλέπω πουθενά κανέναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάρει κεφάλι.

Περίεργο. Αφού η κυβέρνηση τα πάει τόσο καλά και μας έχει βγάλει και από τα μνημόνια.

Γιατί τόση αχαριστία;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available