Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Ελληνα πρωθυπουργού (βίντεο)

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΑΘΗΝΑ. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το πρωί της Δευτέρας το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ κατευθυνόταν στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το συμβάν αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο νησί, μετά την παρέλαση, με την τουρκική πλευρά πάντως να το διαψεύδει.

Το ελικόπτερο του κ. Τσίπρα αναγκάστηκε σε ειδικούς χαμηλούς ελιγμούς, μέχρι τα ελληνικά αεροπλάνα να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο κ. Τσίπρας, μετά το τέλος της παρέλασης στο Αγαθονήσι, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου αναφέρθηκε στο συμβάν.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας, ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα.

Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω. Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας, στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Και κατέληξε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όσους μας παρακολουθούν είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια. Μας το έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, η τουρκική πλευρά διέψευσε το συμβάν. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο «Anadolu», επικαλούμενο πηγές του τουρκικού Στρατού, τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση, παρά μόνον άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου

«Μόλις δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας. Ενα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Αναμφίβολα, η Ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλον τον Κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μετά το πέρας της παρέλασης και συνέχισε:

«Σήμερα νιώθουμε περηφάνια, για το θάρρος και την ασίγαστη δίψα των προγόνων μας που έβαλαν τη θεμέλια λίθο της εθνικής μας παλιγγενεσίας για να αποτινάξουν τον ζυγό του κατακτητή. Νιώθουμε όμως περηφάνια και για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821», πρόσθεσε και κατέληξε: «Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις Ενοπλες Δυνάμεις», σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available