Στο Γηροκομείο Αγίου Μιχαήλ, στο Γιόνκερς, οι μαθητές του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ

Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση Ημερησίου Σχολείου Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Σε μια συμβολική, όσο και ουσιαστική κίνηση, ενόψει των γιορτινών ημερών που έρχονται, προχώρησε το νηπιαγωγείο του σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της Κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ (St. Michael’s Home), στην περιοχή του Γιόνκερς.

Ειδικότερα, στον Άγιο Μιχαήλ μετέβησαν συνολικά 25 παιδιά, τα οποία συνόδευαν οι δασκάλες του σχολείου Πέπη Μπολίκα, Μαρία Κοντολαιμάκη και Γεωργιάννα Πάνου. Η επίσκεψή τους σκόρπισε μεγάλη χαρά στους ηλικιωμένους τρόφιμους του Γηροκομείου, οι οποίοι πάντα νοιώθουν μια ιδιαίτερη συντροφιά κατά την παρουσία των μικρών παιδιών.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και τραγούδια προερχόμενα από την ελληνική παράδοση, ακολουθώντας και τις επιθυμίες των ηλικιωμένων, ενώ τους χάρισαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και εορταστικά στολίδια.

«Την πρωτοβουλία την πήραν οι δάσκαλοι. Ήθελαν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο για τα Χριστούγεννα, μια δραστηριότητα που θα είχε νόημα για τα παιδιά. Οι τρεις δασκάλες του νηπιαγωγείου ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα ανθρωπιάς για τα παιδιά μας», ανέφερε στον «Ε.Κ.» η υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαίρη Τζάλα.

Παράλληλα, η κ. Τζάλα επεσήμανε πως ο συμβολισμός της επίσκεψης είναι σημαντικός, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει σκοπό να υπενθυμίσει στα παιδιά την ιδιαίτερη θέση που έχουν ο παππούς και η γιαγιά στην ελληνική οικογένεια, η οποία είναι ιδιαίτερα σεβαστή.

«Με την επίσκεψη αυτή, τα παιδιά δείχνουν τον σεβασμό αντίστοιχα στον παππού και την γιαγιά, που, για εμάς τους Έλληνες, είναι αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας. Το είχαμε κάνει και στο παρελθόν αυτό, αλλά πέρασαν χρόνια μέχρι να το ξανακάνουμε. Μάλιστα, η δασκάλα Γεωργιάννα Πάνου είχε πάει ως μαθήτρια, συνοδευόμενη τότε από την κ. Μπολίκα. Φέτος, πήγαν και οι δυο μαζί ως δασκάλες. Συνεχίζουμε και με την επόμενη γενιά», τόνισε η κ. Τζάλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available