Στο λιμάνι της Κέρκυρας το πλοίο–μουσείο του Κατάρ – Υποδοχή από το δήμαρχο

Το «Al Mubaraki» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται από την Κυριακή το απόγευμα το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος – μουσείο «Al Mubaraki» του Κατάρ, το οποίο ξεκίνησε το ιστορικό του ταξίδι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, εδώ και ένα μήνα.

Οπως έγραψε το Corfutvnews, το πλοίο υποδέχτηκε ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» και το χορευτικό συγκρότημα «Λαοδάμας».

Το «Al Mubaraki»  ξεκίνησε το ταξίδι «Fath Al Khair 4», με 16 Καταρινούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια.

Φωτογραφία από την υποδοχή στην Κέρκυρα. Ευγενική παραχώρηση από το Corfutvnews/Fotis.

Μετά την Κέρκυρα θα ταξιδέψει για Αγιους Σαράντα, Κροατία και θα καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Ξεκίνησε από το λιμάνι «Babik» της Κωνσταντινούπολης και πέρασε από τη Μύκονο και τον Πειραιά.

Η διοργάνωση του ταξιδιού πραγματοποιείται με την στήριξη του Ιδρύματος Πολιτισμού «Katara» και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει προς την πολιτιστική κληρονομιά του Κατάρ και ιδιαίτερα την ναυτιλία, θέλοντας να δείξουν ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας του τόπου.

Ενας ακόμα στόχος είναι να προωθήσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου FIFA του 2022.

Φωτογραφία από την υποδοχή στην Κέρκυρα. Ευγενική παραχώρηση από το Corfutvnews/Fotis.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτή Yousef Mohamed al-Sada, δήλωσε ότι το πλοίο αποτελεί ένα «μουσείο που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ».

Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο διαθέτει μεγάλες οθόνες στις οποίες θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις και οι χώροι του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available