Στράβωσε το κλίμα, όλα πιθανά με Σαβέφσκι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η απογοητευτική εμφάνιση της Ομόνοιας στο «αιώνιο» ντέρμπι και η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (2-0), έφερε αντιδράσεις, που στρέφονται κυρίως προς το πρόσωπο του προπονητή Τόνι Σαβέφσκι.

Ο φόβος με τον οποίο παρουσιάστηκε η ομάδα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να έχει τον πλήρη έλεγχο και να είναι συνεχής πηγή κινδύνου, με τους «πράσινους» να μην έχουν το αντίδοτο, επέφερε απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου, αλλά και των διοικούντων.

Οπως στις επιτυχίες, έτσι και στις αποτυχίες η ευθύνη βαραίνει ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία. Χάθηκαν κι άλλα παιχνίδια στη φετινή σεζόν, με την Ομόνοια μάλιστα να αγνοεί τη νίκη σε μεγάλο παιχνίδι.

Ωστόσο, η πρόσφατη κάκιστη εμφάνιση της ομάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τη μεγαλύτερη ευθύνη να καταλογίζεται στον προπονητή, τόσο για το στήσιμο της ομάδας, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Σκοπιανού προπονητή έχει κλονιστεί, ακόμη και από μέλη της διοίκησης που ήταν υπέρμαχοί του μέχρι τη Δευτέρα.

Η νέα συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ενδέχεται να φέρει εξελίξεις, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά. Το δίλημμα των διοικούντων είναι μεγάλο. Να προχωρήσουν άμεσα στον τερματισμό της συνεργασίας τους με τον Σαβέφσκι ή να πιστωθεί και το επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία, τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Η απάντηση θα δοθεί με το πέρας της συνεδρίας, η οποία κρίνεται σημαντική.

Γίνονται διάφορες σκέψεις από τους παράγοντες, θέλοντας να ληφθούν οι αποφάσεις που θα επιφέρουν ουσιαστική αλλαγή. Μάλιστα, αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι εισηγήσεις που θα αφορούν και στο μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος, πώς θα είναι δομημένο, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Ευθύνες καταλογίζονται και στους ποδοσφαιριστές, κυρίως για το γεγονός ότι δεν είχαν το απαιτούμενο πάθος, όπως επιβάλλεται σ’ ένα ντέρμπι.

• Με το Γιώργο Εφραίμ να ακολουθεί και πάλι θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Ομόνοιας για το ντέρμπι του Σαββάτου με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available