Στόχος η τριμερής συνεργασία Ομογένειας, Υφυπ. Ελληνισμού και Περιφέρειας Κρήτης

Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ).

Με τον νέο γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο γγ Γιάννης Χρυσουλάκης μετέφερε την πρόθεση του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη για όσο πιο στενή συνεργασία γίνεται με την Ομογένεια, τις ομογενειακές οργανώσεις, και τις Περιφέρειες της χώρας.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Χρυσουλάκη, έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις με την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και άλλους ομογενειακούς φορείς. «Στόχος είναι να ξεκινήσουν αμέσως δράσεις φιλοξενίας και ομογενειακών σχολείων.

Ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Για τον κ. υφυπουργό και για μένα προσωπικά ομογένεια σημαίνει Ελλάδα» επεσήμανε ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία που είχε με τον Περιφερειάρχη στο παρελθόν στο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) στη Κρήτη.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τον Απόδημο Ελληνισμό τονίζοντας πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο μέσο και να ξεκινήσει άμεσα αυτή η τριμερής προσπάθεια Ομογένειας-Υφυπουργείου Ελληνισμού και Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Λαμπαθάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available