Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Κοτζιά

Ο κ. Νίκος Κοτζιάς (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συγκλονιστικά στοιχεία για συνάντηση του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με κορυφαία στελέχη της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ ήρθαν στην επιφάνεια και εγείρουν χίλια και ένα ερωτηματικά.

Στοιχεία τόσο σκοτεινά που θυμίζουν την ιστορία του Γουότεργκεϊτ (Watergate) με την ανάμειξη του Τομ Πάππα και άλλων, μόνο που αυτοί δεν κατείχαν φανερή δημόσια θέση.

Αναλυτικότερα, όταν ο Τζορτζ Παπαδόπουλος -ο ομογενής που εργάστηκε στην καμπάνια του Τραμπ και που τελικά καταδικάστηκε σε λίγες μέρες φυλάκιση γιατί είπε ψέματα στο FBI- αποκάλυψε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο ότι είχε ενημερώσει τον τότε υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την βρώμα -dirt- που είχε σε βάρος της Χίλαρι, έγραψα τρία σχόλια.

Στο σχόλιό μου στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, με τίτλο «Γιατί ο Γιώργος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Κοτζιά και τι έκανε εκείνος;» έθετα τα εξής ερωτήματα:

– Τι έκανε ο κ. Κοτζιάς με αυτή την πληροφορία; Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό; Ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές ή μήπως ενημέρωσε τη ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία επισκεπτόταν εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα;

– Και, τέλος, πού έγινε η συνάντηση στην οποία ο Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό;

Εν πάση περιπτώσει ας μην σπεύσουμε να κρίνουμε -και να καταδικάσουμε- τον κ. Κοτζιά.

Μπορεί να υπάρχει και κάποια αθώα εξήγηση.

Και επειδή δεν υπήρξε καμιά απάντηση επανήλθα στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 με το σχόλιο, με τίτλο

«Η σιωπή κ. Νίκο Κοτζιά δεν είναι, πάντα, χρυσός» όπου έγραφα και τα εξής: «Είναι κρίμα που επέλεξε τη σιωπή, γιατί το θέμα αυτό δεν αποσιωπείται. Είναι σοβαρό».

Και πάλι ο κ. Κοτζιάς έκανε την πάπια.

Τώρα ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία μείζονος σημασίας, που ενδέχεται να εμπλέξουν σε σκοτεινές υποθέσεις την κυβέρνηση Τσίπρα και που ενδεχομένως να ρίξουν φως στη χάραξη της εξωτερικής -και όχι μόνο- πολιτικής της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «The Epoch Times» αποκαλύπτει (δες και είδηση στη σελ. 1) ότι ο Παπαδόπουλος σε ένορκη κατάθεσή του στο Κογκρέσο αποκάλυψε το όνομα ενός στελέχους της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ που πίστευε ότι ήταν πράκτορας των αμερικανικών υπηρεσιών.

Και γράφει η εφημερίδα: «Αυτός ο υποτιθέμενος πράκτορας», κατέθεσε ο Παπαδόπουλος, «άρχισε να έρχεται σε επαφή μαζί του την εποχή που γνώρισε τον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας – (Τον Κοτζιά).

Η συνάντηση -προσθέτει- ήταν σημαντική γιατί ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο αποκάλυψα ότι οι Ρώσοι είχαν στην κατοχή τους χιλιάδες e-mail της Χίλαρι».

Και συμπληρώνει: «O υποτιθέμενος πράκτορας επανεμφανίστηκε μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016, και ζήτησε από τον Παπαδόπουλο να συμμετάσχει σε μια συνάντηση μεταξύ του Ελληνα Υπουργού των Εξωτερικών με δυο ανώτατα στελέχη της καμπάνιας του Τραμπ…. Αυτό δεν είχε κανένα νόημα γιατί αυτό το άτομο ήθελε να συμμετάσχω σε συνάντηση μεταξύ του Ελληνα ΥΠΕΞ με τον Μάικλ Φλιν -αργότερα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου- και του Τζεφ Σεσιονς -αργότερα υπουργού Δικαιοσύνης- εκτός κι αν είχε πληροφορηθεί αυτό που είχα πει στον Ελληνα Υπουργό των Εξωτερικών».

Θα περιμένουμε να δούμε αν έχει κάποια εξήγηση για αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία ο τέως υπουργός και η κυβέρνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available