Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θερμά συγχαρητήρια, ευχές, αισιοδοξία, αλλά και μεγάλες προσδοκίες εξέφρασαν μέσω του «Ε.Κ.» ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, καθώς και επιφανείς ομογενείς στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος ανέφερε: «Σύσσωμη η Ομογένεια καλωσορίζει και υποδέχεται τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, έναν εκλεκτό, ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.
Εύχομαι και προσεύχομαι μαζί με τον υπόλοιπο κλήρο και πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπως η Ποιμαντορία του να είναι πάντα ευλογημένη από τον Θεό.
Αξιος και πάντα άξιος να είναι».

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος χαρακτήρισε την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου ως μία ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό της Αμερικής.
«Πρόκειται –είπε- για έναν ιεράρχη με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη που υπηρέτησε πιστά και ευλαβικά όλα τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ο καλός θεός να τον βοηθήσει στο δύσκολό του έργο και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του πρωθιεράρχου αυτής Πατριάρχου ημών κ. Βαρθολομαίου».

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος, ανέφερε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του νέου Αρχιεπισκόπου για όλους τους πνευματικούς και εθνικούς αγώνες.

Ο επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του η ενθρόνιση του κ. Ελπιδοφόρου να φέρει ό,τι καλύτερο στην Ομογένεια και στην Εκκλησία.
Ο Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρώην Υπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ, εγκωμίασε τον χαρακτήρα, το ήθος και την ικανότητα του νέου Αρχιεπισκόπου.

H πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, μίλησε με αισιοδοξία και ενθουσιασμό για τον νέο πνευματικό ηγέτη της Ιεράς Εκκλησίας Αμερικής.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

Ευχήθηκε «ο νέος Αρχιεπίσκοπος να φέρει ελπίδα, όπως λέει και το όνομά του, στην ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια Εκκλησία μας, και να φτάσει στην αίγλη, μεγαλείο και ποιότητα εργασίας του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.
Οσοι ασχολούμαστε με τον ιερό χώρο της Παιδείας περιμένουμε να κοιτάξει με την δέουσα προσοχή τα Ημερήσια και Απογευματινά σχολεία, τα οποία μέχρι σήμερα δυστυχώς αποτελούν τον φτωχό συγγενή της Εκκλησίας.
Ελπίζω από τις πρώτες προτεραιότητές του να είναι η γνωριμία με τους αφανείς ήρωες δασκάλους των Ελληνικών, να ακούσει τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Εγώ προσωπικά, όπως πάντα, θα είμαι στην υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής, πρόθυμη να βοηθήσω και να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και ψυχή την ελληνική παιδεία».

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

Ο επιχειρηματίας, Ευστάθιος Βαλιώτης, ευχήθηκε στον νέο Αρχιεπίσκοπο, να φέρει αγάπη, ομόνοια, πρόοδο και να αποκτήσει η Εκκλησία μία πνευματικότητα ξεφεύγοντας από τη χειμερία νάρκη στην οποία έχει περιέλθει εδώ και πολύ καιρό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε: «Ομογένεια, Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι ένας κρίκος που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει.
Σήμερα είναι για όλους μια μεγάλη μέρα. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είναι μία ισχυρή και δημιουργική προσωπικότητα. Μία προσωπικότητα που εμπνέει και ενώνει.
Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε σε μία δημιουργική πορεία με σύνεση, ενότητα, συνεργασία, ηρεμία, αποτελεσματικότητα και δύναμη».

Ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Λυγγεράς, τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα του νέου Αρχιεπισκόπου θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των έργων του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, έργο που αποτελεί θέμα τιμής και υπερηφάνειας για την Ομογένεια.

Η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκόλη, αναφέρθηκε στη σημασία που θα πρέπει να δώσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος στα Κοινοτικά σχολεία και τη νεολαία.
Είπε ότι «θα πρέπει να δώσει θάρρος και ελπίδα στους δασκάλους να παράγουν ποιοτικό έργο και κίνητρο στα παιδιά να πηγαίνουν στο Ελληνικό σχολείο και στην Εκκλησία μας, μόνο έτσι θα έχει μέλλον η Ομογένεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available