Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στη Σύσκεψη Ευρωπαϊκών Καριέρων του MIT στη Βοστώνη

Στελέχη της Σύσκεψης Ευρωπαϊκών Καριέρων του ΜΙΤ Βοστώνης πλαισιώνουν τον γενικό πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020  στη Βοστώνη η Σύσκεψη Ευρωπαϊκών Καριέρων στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (European Career Fair του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Πρόκειται για το μεγαλύτερο Career Fair στις Η.Π.Α. με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή Αγορά και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο, προσελκύει πάνω από 3,000 συμμετέχοντες από μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα των ΗΠΑ (MIT, Harvard, Boston University, Northeastern University, κ.α.) κυρίως σε κλάδους όπως οι Επιστήμες Μηχανικών και Τεχνολογίας, Θετικές Επιστήμες και Βιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά. Η διοργάνωση είναι ανοιχτή τόσο σε εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα ενώ συμμετέχουν πολλές από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ευρώπης.

Με δραστηριοποίηση του ΜΙΤ Hellenic Students’ Association (HSA) και τη συνεργασία του ΣΕΒ, του Υπουργείου Παιδείας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη κατέστη δυνατή -για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης- η αντιπροσώπευση της χώρας μέσω τριών εκ των σημαντικότερων ελληνικών εταιρειών- ElvalHalkor, Epexyl και Raycap.

Οι εταιρείες συμμετείχαν στο MIT European Career Fair με σκοπό να προσλάβουν νέους επιστήμονες και επαγγελματίες. Η εν λόγω προσπάθεια συμβάλλει στην παροχή ευκαιριών εργασίας σε ελληνικούς οργανισμούς σε μερικά από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου.

Πρόκειται για νέους και νέες υψηλής εξειδίκευσης και προσόντων. Η βελτίωση των διασυνδέσεών τους με τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ελληνική αγορά εργασίας μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην κάλυψη κρίσιμων αναγκών της αγοράς και στην ανάσχεση του φαινομένου του brain drain. Μεταξύ MIT, Harvard, Boston University, Northeastern University, Tufts και Boston College, φοιτούν περισσότεροι από 250 Έλληνες φοιτητές, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης εργάζονται περισσότεροι από 1,000 Έλληνες επαγγελματίες.

Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στο European Career Fair στέφθηκε με επιτυχία, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση Ελλήνων φοιτητών που επισκέφθηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εταιρείες έλαβαν σημαντικό ενδιαφέρον και από ξένους φοιτητές ορισμένων εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως. Το χώρο της έκθεσης επισκέφτηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου που εξήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου του MIT.

Κοινός στόχος των διοργανωτών, είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων ελληνικών εταιρειών να αυξηθεί σημαντικά, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή αγορά και συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσέλκυση υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού σε ερευνητικούς οργανισμούς και εταιρείες της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available