Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μαθητές γυμνασίου και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΥ 68ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//

ΑΘΗΝΑ. Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 68ου Γυμνασίου Αθηνών επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου και του προϊσταμένου της ενορίας αρχιμανδρίτη Θεολόγου Αλεξανδράκη.

Οι μαθητές, περισσότεροι από εκατό, οι οποίοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, καθώς και το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, εξέφρασαν την επιθυμία να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο, για να πάρουν την ευχή του, όπερ και εγένετο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στους καθηγητές, ενώ μίλησε με τα παιδιά για ζητήματα και θέματα που τα απασχολούν. Μάλιστα, τα κάλεσε να επιδιώκουν την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών όχι μόνο από τα γράμματα, αλλά και από την άνωθεν Σοφία, διότι εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος. Τέλος, τους ευχήθηκε οι κόποι τους να αποφέρουν καρπούς.

Επίσκεψη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» και πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κ. Βαρδινογιάννη, αφού πρωτίστως εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Αρχιεπίσκοπο για τη συμπαράστασή του στο έργο της «Ελπίδας», τον ενημέρωσε για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους.

Αναλυτικότερα, του έκανε γνωστές τις πρωτοβουλίες για να τιμηθεί η Επέτειος των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μάλιστα, τόνισε ότι η Σαλαμίνα και οι Θερμοπύλες αποτέλεσαν ορόσημο όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία και ιδιαίτερα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τέλος, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, με την επισήμανση ότι δίνει το καλό παράδειγμα.

Από την πλευρά του, Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η κ. Βαρδινογιάννη είναι η Ελπίδα. Η ελπίδα ως έννοια, αλλά και ως κέντρο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες». Επιπλέον, μίλησε για το συγκεκριμένο έργο και τη σπουδαιότητά του, ενώ υπογράμμισε ότι πάντοτε θα είναι συνεργάτες και συμπορευτές για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και ότι θα βρίσκεται δίπλα στη δράση Σαλαμίνα – Θερμοπύλες.

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, Φάνη Σπανό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΥ 68ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν διάφορα κοινού ενδιαφέροντος και υπηρεσιακά ζητήματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΥ 68ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available