Συνάντηση με το Πατριάρχη Αλεξανδρείας είχε ο ΥΦΥΠΕΞ Απόδημου Ελληνισμού

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη. Πηγή: ΥΠΕΞ.

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με το Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, είχε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου, που έχει υπό την εποπτεία του 2.000 σχολεία και 3.500 ιατρικά κέντρα, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο σχέδιο της δημιουργίας Ακαδημίας Ελληνισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Αβερώφειο Ίδρυμα της Αλεξάνδρειας, με στόχο την προσφορά σεμιναριακών κύκλων για τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας στη νεότερη γενιά Ελλήνων και Αιγυπτίων.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε επίσης τον κ. Διαματάρη για την ανακαίνιση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Αναστασίου Λεβέντη και απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Υφυπουργό να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια.

Από την πλευρά του ο κ. Διαματάρης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τόνισε ότι η πολιτεία είναι πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας, στηρίζοντας εμπράκτως την ανθρωπιστική και ποιμαντική της δράση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available