Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον στρατηγό Ντάνφορντ στην Ουάσιγκτον

Από την επίσκεψη του κ. Αποστολάκη στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Στο μέσο ο στρατηγός Ντάνφορντ και αμέσως δεξιά ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την επιθυμία ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Γιόζεφ Ντάνφορντ, και ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντάνφορντ αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία της Ελλάδος και στις στενές σχέσεις ανάμεσα στις Ενοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, η προοπτική αναβάθμισης των υποδομών στην αμερικανική βάση της Σούδας, η κοινή εκπαίδευση των δυνάμεων των δύο χωρών -και στα τρία Οπλα- και η εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Αποστολάκης ενημέρωσε από την πλευρά του τον στρατηγό Ντάνφορντ για τις συχνές παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, ενώ αναφορά έκανε και στις πρόσφατες πρωτοβουλίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για στρατιωτική συνεργασία με χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή βοηθό υφυπουργό Αμυνας για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους, ενώ επισκέφθηκε και την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και είχε συνάντηση με τον πρέσβη κ. Χάρη Λαλάκο, καθώς και με προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *