Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρη με την πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ Νία Καρτέρη

Από τη συνάντηση του κ. Αντώνη Διαματάρη, με την κ. Νία Καρτέρη, τον κ. Κωνσταντίνο Αποήφη (αριστερά) και την κ. Μόλλυ Χιώτη (δεξιά). Πηγή: ΥΠΕΞ.

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με την πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ, κ. Νία Καρτέρη και τους ομογενείς, κ. Κωνσταντίνο Αποήφη και κ. Μόλλυ Χιώτη, είχε την Τετάρτη στο Γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνης Διαματάρης.

Κατά τη συζήτηση, οι ομογενείς συνεχάρησαν τον κ. Υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και η κ. Καρτέρη τον ενημέρωσε για τις πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ.

Συζητήθηκαν επίσης ο συντονισμός για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των ομογενών που βρίσκεται στην επικαιρότητα αλλά και διάφορα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς στην Αυστραλία, όπως οι αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η γραφειοκρατία στις συναλλαγές τους με τις ελληνικές αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available