Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Βλάση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, με τον Πρέσβη της Ουκρανίας (Αθήνα, 26.02.2020). Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΥΦΥΠΕΞ

ΑΘΗΝΑ.Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Shutenko αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο κ. Shutenko επισήμανε τον σημαντικό αριθμό Ελλήνων ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας την έντονη παρουσία ελληνικού στοιχείου στην Ουκρανία. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ελληνισμό της Μαριούπολης και της Οδησσού και ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι προγραμματίζει επίσκεψη στην Ουκρανία το προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available