Ο καλλιτεχνικός διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης στο «Blue» για τη δωρεά του ΙΣΝ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΘΗΝΑ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Blue» της Aegean Airlines, ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) μιλά για τη νέα εποχή της ΕΛΣ και για το όραμα να μετεξελιχθεί από περιφερειακή όπερα σε ισότιμο συνομιλητή των σκηνών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Όπως επισημαίνει, το όραμα αυτό θα γίνει πράξη χάρη στη σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ύψους 20.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών, μετακλήσεων και διεθνών περιοδειών που θα ενισχύσουν την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της ΕΛΣ. Ο Γιώργος Κουμεντάκης υπογραμμίζει τη σημασία της δωρεάς, εκφράζοντας προσωπικές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

«Θα μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο Ανδρέα Δρακόπουλο και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όχι μόνο για την εθνικής σπουδαιότητας δωρεά για τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και για τη διάθεση να βοηθήσουν την ΕΛΣ, επιπλέον, ενισχύοντάς τη προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει μία φιλόδοξη έξοδο προς το διεθνές λυρικό γίγνεσθαι, με σπουδαίες συμπαραγωγές, κορυφαίες μετακλήσεις και συνεργασίες, αλλά και εξαγωγή του δικού μας καλλιτεχνικού έργου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε την παλιότερη συνέντευξη του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ στον «Εθνικό Κήρυκα» εδώ.

Πηγή: SNF.org.

Blue-Magazine_March-2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available