Συνέντευξη Τύπου Νίκολας Κέιτζ και των παραγωγών του “Jitsu”

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Νικολάι Κέιτζ (δεξιά) και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λογοθέτης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Λευκωσία για τη νέα ταινία Jiu Jitsu που γυρίζεται στο νησί της Κύπρου (AP Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΑΡ). Ενας βετεράνος παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες της Κύπρου να γίνει διεθνής κινηματογραφικός προορισμός εξαρτώνται από το αν οι αρχές μπορούν να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους να παρέχουν φορολογικές εκπτώσεις και φοροαπαλλαγές σε παραγωγούς ταινιών.

Ο Μάρτιν Μπαράμπ δήλωσε ότι η νέα του ταινία «Jiu Jitsu» που θα κοστίσει 27,5 εκατομμύρια δολάρια και τα γυρίσματά της γίνονται επί του παρόντος στην Κύπρο, είναι σταθμός («make-or-break») για τη νεοσυσταθείσα κινηματογραφική βιομηχανία της Κύπρου.

«Αυτή η μικρή ταινία έπρεπε να δημιουργήσει την κινηματογραφική βιομηχανία στην Κύπρο. Έτσι δημιουργούν μια κινηματογραφική βιομηχανία στηριζόμενοι πάνω μας», δήλωσε ο Μπαράμπ στο «The Associated Press».

Το «Jiu Jitsu», στο οποίο πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Nicolas Cage, ο Frank Grillo και ο Tony Jaa, είναι η πρώτη ταινία που γίνεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του νέου προγράμματος οικονομικών κινήτρων της νήσου, το οποίο περιλαμβάνει εκπτώσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις μέχρι 35%.

Η Κύπρος ξεκίνησε την προσπάθειά της να προσελκύσει τους κινηματογραφιστές πέρυσι, υιοθετώντας το προσωνύμιο «Olivewood».

Ο Μπαράμπ δήλωσε ότι αναμένει από τις κυπριακές αρχές να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους και αυτό θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές που θα επιλέξουν την Κύπρο.

Προειδοποίησε ότι εάν οι κυπριακές αρχές δεν ακολουθήσουν, «θα καταρρεύσει εδώ η επιχείρηση μια για πάντα».

Ο σκηνοθέτης “Jiu Jitsu” Δημήτρης Λογοθέτης επαίνεσε το σχέδιο οικονομικών κινήτρων για να βοηθήσει τους παραγωγούς ταινιών.

Από την πλευρά του ο Νίκολας Κέϊτζ δήλωσε ότι τον τράβηξε η συγκεκριμένη ταινία για το συνδυασμό της δράσης και των sci-fi εφέ που θαύμαζε από μικρό παιδί.

«Ναι, είμαι εκλεκτικός», είπε στο AP. «Μου αρέσει να κάνω κάθε είδους ταινίες και να εκφράζω τον εαυτό μου με πολλούς τρόπους, έτσι αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μένα”.

Ο Κέιτζ επαίνεσε το «καλό πνεύμα» που συνάντησε στην Κύπρο και την ποιότητα που αναζητά σε όλες τις τοποθεσίες όπου κάνει γυρίσματα. Ενοιωσα την καλή ενέργεια της Κύπρου στα γυρίσματα, είπε ο Κέιτζ.

Με βάση το κωμικό βιβλίο του ονόματος της ταινίας που γράφτηκε από τον Λογοθέτη, το «Jiu Jitsu» επιστρατεύει μια σειρά αρχαίων πολεμικών τεχνών εναντίον ενός αλλοδαπού εισβολέα για να σώσει τη γη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available