Συνέχισαν να υποχωρούν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («Associared Press»). Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησε για έκτη φορά τις τελευταίες επτά εβδομάδες, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται. 

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στις 316.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 330.000. Το μέγεθος της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 326.000 αντί για 323.000 που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.
Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, που εξομαλύνει τη μεταβλητότητα, υποχώρησε στις 331.750.
Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 91.000 στις 2.776.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία το υπουργείου εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 2% σε σχέση με το Σεπτέμβριο, έχοντας ενισχυθεί τους προηγούμενους δύο μήνες. Εξαιρουμένου του κλάδου των μεταφορών, οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 0,1%.
Αναλυτές, σε δημοσκόπηση του DowJones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση της τάξης του 1,7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available