Συναινετικό ρόλο θέλει η Εκκλησία της Κύπρου για το Αυτοκέφαλο Ουκρανίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η Εκκλησία της Κύπρου προσανατολίζεται στο να θέσει τις καλές της υπηρεσίες για εξεύρεση μιας λύσης που να αποτρέπει τυχόν σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Η  Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε την Πέμπτη στην πρώτη του έτους τακτική συνεδρία υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, αντάλλαξε απόψεις γύρω από το θέμα του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η συζήτηση του οποίου θα συνεχιστεί σε έκτακτη συνεδρία τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς εάν είναι λόγω διαφωνιών που δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το Αυτοκέφαλο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι αυτό συνέβη λόγω έλλειψης χρόνου.Η Εκκλησία της Κύπρου, είπε, θα διαδραματίσει ένα συναινετικό ρόλο στο θέμα. Πρόσθεσε ότι προσανατολίζεται στο να θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των δύο μερών (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Εκκλησία της Ρωσίας) για εξεύρεση μιας λύσης που να αποτρέπει τυχόν σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εξάλλου, ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε αρχικά από τους επί κεφαλής Διορθοδόξους, Διαχριστιανικοὺς καὶ Διαθρησκειακοὺς διαλόγους Αρχιερείς, για τη συμμετοχή τους στους διαλόγους αυτούς και έγινε συζήτηση επί των αποφάσεων και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available