Συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη με Στέφανο Ταμβάκη, Λουκά Τσίλα και Στέλλα Κοκόλη

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης με τον κ. Στέφανο Ταμβάκη. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση της Ελληνικής Κοινότητας Καιρου (ekkairo.org).

ΑΘΗΝΑ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, συνεχίζει τις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς, καθώς και προσωπικότητες της Ομογένειας, ανά τον Κόσμο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η κ. Κάτια Τσιμπλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org) και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Νέο Φως», ο κ. Διαματάρης, την Τετάρτη, συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση και επίτιμο πρόεδροςτης Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Σύμφωνα με το άρθρο:

«Με καταγωγή από τη Λήμνο, αμφότεροι και με φιλικούς δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ο κ. Ταμβάκης ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ και ο κ. Διαματάρης ένας από τους πλέον καταξιωμένους εκδότες της ομογένειας εγκαινίασαν αυτή τη φορά στην Αθήνα, ένα νέο κύκλο συνεργασίας.

Ο κ. Ταμβάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το γεγονός ότι ο κ. Διαματάρης, συνεχίζει την προσφορά του και το έργο του προς του Αποδήμους, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ψήφος των ομογενών ενώ ακροθιγώς τέθηκε και το διάδοχο σχήμα του ΣΑΕ . Ο κ. Ταμβάκης παρέδωσε το σχετικό νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού επί προεδρίας του. Το νομοσχέδιο ήταν αποτέλεσμα διαλόγου μεταξύ των ομογενών σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από τα όργανά του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, η ψήφος των ομογενών και η εκπροσώπησή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς διασφαλίζουν την διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία προβλέπεται να υπάρχουν υποψήφιοι ομογενείς στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων, η δε ψηφοφορία να γίνεται με επιστολική ψήφο και τοποθέτηση κάλπης στον τόπο διαμονής των ομογενών.

Ο κ. Διαματάρης από την πλευρά του, είπε ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και αφετηρία του διαλόγου που θα ακολουθήσει».

Ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, είχε συνάντηση/δείπνο εργασίας με τον πρέσβη, κ. Λουκά Τσίλα, αλλά και την ομογενή, κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Σωματείων, η οποία έχει επανειλημμένα διακριθεί και τιμηθεί για το εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης με την κ. Στέλλα Κοκόλη.

 

 

1 Comment

  1. While the new premier is taking welcome and overdue initiatives, it behooves the new Foreign undersecretary with his portfolio of outreach to Greeks abroad to begin serious review and endorsement of their Petition of Conscience; a topic he’s well aware, but on which he’s has remained silent, and indifferent, while publisher of the National Herald. In his new official guise, he will do well to seek to be briefed by the wide diversity that constitutes our compatriots living around the world; including the Holocaust much-diminished, but quite thriving and influential Greek-Jewish minority. To this end, I propose that he bring into his circle of advisers the input of such organized, and individual Greek-Jews, who may serve our homeland well in further augmenting dialogue with other American Jewish organizations (B’nai B’rith, AIPAC, AJC, WJC, ADL, and not only)! In such twin matters —- Petition and enlarged group of advisers to include Jews —- the newly-appointed minister shall have the chance to succeed, and make a lasting mark in the annals of modern Greek diplomacy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available