Συνελήφθη εκ νέου ο Φώτης Ντούλος για την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του

Ο Φώτης Ντούλος (Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP, File)

ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Για δεύτερη φορά συνελήφθη, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, ο Φώτης Ντούλος (Fotis Dulos), ο εν διαστάσει σύζυγος της αγνοούμενης μητέρας πέντε παιδιών, Τζένιφερ Ντούλου. Ο Ντούλος αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, αφού έδωσε ως εγγύηση ξανά το ποσό των 500.000 δολαρίων, δηλώνοντας και πάλι αθώος.

Πρόσφατα ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, είχε καταθέσει αίτημα προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Στάμφορντ, στο οποίο ισχυρίζεται πως «δεν υπάρχουν νομικές αποδείξεις» για να κατηγορείται ο πελάτης του για παρεμπόδιση της έρευνας ή παραποίηση στοιχείων, όπως είχε αναφέρει σε τηλεγράφημά του το «Associated Press».

Το νομικό αίτημα κατατέθηκε δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά στις 24 Μαΐου.

Οι Αρχές δημοσίευσαν ένα ένταλμα 43 σελίδων την Τετάρτη με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ο Φώτης Ντούλος οδηγούσε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου του με κατεύθυνση το Νιού Καναάν, περιμένοντας την Τζένιφερ Ντούλου να επιστρέψει σπίτι της αφού άφησε τα παιδιά τους στο σχολείο και αργότερα την ίδια μέρα, μετέφερε το σώμα της μακριά με το ίδιο όχημα.

Ο Ντούλος στη συνέχεια καθάρισε το όχημα του υπαλλήλου του και τον πίεσε να αλλάξει τα καθίσματά του. Η Αστυνομία κατόπιν εντόπισε το DNA της αγνοουμένης στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ένταλμα.

Η Μισέλ Τροκόνη παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι ήταν αυτή και ο Ντούλος που επέβαιναν στο αυτοκίνητο όταν καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας να κάνουν στάσεις κατά μήκος κεντρικής οδού του Στάμφορντ, πετώντας σακούλες με προσωπικά αντικείμενα της Τζένιφερ, σε κάποια από τα οποία η Αστυνομία εντόπισε το αίμα της.

Οταν η Αστυνομία ρώτησε την Τρόκονη γιατί πιστεύει πως ο Ντούλος καθάρισε το αυτοκίνητο του υπαλλήλου του, εκείνη απάντησε: «Προφανώς… όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το γιατί… μου δείξατε την φωτογραφία με το αίμα στην πόρτα, το σώμα της Τζένιφερ βρισκόταν στο αυτοκίνητο για κάποια ώρα», αναφέρει το ένταλμα.

Η Αστυνομία ισχυρίζεται πως ο Φώτης Ντούλος και η σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνη, εξαφάνισαν αντικείμενο που περιείχε το αίμα της Τζένιφερ Ντούλου. Είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο, δήλωσαν αθώοι και αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση 500.000 χιλιάδων δολαρίων.

Η οικογένεια της Τζένιφερ Ντούλου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε όποιον έχει πληροφορίες για την εξαφάνισή της να απευθυνθεί στις Αρχές, τη στιγμή που η Αστυνομία δηλώνει πως δεν θα σταματήσει την έρευνα για τον εντοπισμό της.

«Να γνωρίζετε πως τα πέντε παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, περιστοιχισμένα από αγάπη και υποστήριξη», ανέφερε η ανακοίνωση της Κάρι Λαφτ, φίλης της Τζένιφερ Ντούλου.

«Το κύμα υποστήριξης από το Νιου Καναάν και τις κοινότητες Εϊβον και Φάρμινγκτον, μεμονωμένα άτομα, όπως και οργανώσεις, μας έχουν βοηθήσει να συνεχίζουμε κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας», πρόσθεσε.

«Σας είμαστε ευγνώμονες. Και εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στην Αστυνομία του Νιου Καναάν και την Πολιτειακή Αστυνομία του Κονέκτικατ για τις ακούραστες προσπάθειές τους στην υπόθεση», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία του Νιου Καναάν δήλωσε πως «αυτή παραμένει μια πολύ ενεργή και δυναμική έρευνα στην οποία συμμετέχουν δεκάδες άτομα», ενώ τόνισε πως «οι πληροφορίες από το κοινό έχουν βοηθήσει την έρευνα».

Τονίζεται ότι η νέα δικάσιμος για τον Φώτη Ντούλο έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου και για την Μισέλ Τροκόνη για τις 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available