Συνεχίζει την επίθεση κατά του Τσίπρα ο Καμμένος

(EUROKINISSI/ΓΙANΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την επίθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή κατά του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από την αίθουσα της Βουλής, συνέχισε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα ο Πάνος Καμμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην κυβερνητικός εταίρος, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», λίγο μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως υπήρξε σχέδιο κατάργησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Απεδείχθη ότι ο Πρωθυπουργός όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλάγματα σε κυβερνητικές θέσεις», λέει. Ισχυρίζεται πως το Μαξίμου «καθοδηγεί στοχευμένες επιθέσεις από φιλικά ΜΜΕ εναντίον πολιτικών αντιπάλων και του ίδιου προσωπικά».

«Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα ήθελε η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα να έληγε «με καλούς οιωνούς και να μπορούσα φεύγοντας από το υπουργείο Aμυνας να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή».

Προειδοποιεί για στοιχεία που γνωρίζει από τη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Αμυνας. «Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Αμυνας… Η κατάργηση της ΚΟ των ΑΝΕΛ με την οποία με απειλούν σημαίνει ότι θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξή μου. Και τούτο, την ώρα που απειλούμαι πολλαπλώς. Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Αμυνας» είπε.

Και πρόσθεσε: «Σε περίπτωση που εγώ ή η οικογένειά μου μείνουμε αφύλακτοι θα υποχρεωθώ να πάρω μέτρα. Μέτρα που δεν θα ήθελα να ανακοινώσω στην παρούσα φάση».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση χαρακτηρίζοντάς τον «χειρότερο πρόεδρο που έχει περάσει ποτέ από τη Βουλή».
Επίθεση εξαπολύει ο κ. Καμμένος κατά του Νίκου Κοτζιά. «Ανοιξε στον Σόρος την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών. Να με καλέσει ο εισαγγελέας να τα καταθέσω. Μπορώ να το αποδείξω».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε επίσης και κατά των πρώην βουλευτών του. «Η Ελενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης ορκίζονταν ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία… Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μέσα στο κοινοβούλιο την Παρασκευή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ.

«Είμαι 25 χρόνια στο κοινοβούλιο. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα αλλά έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω στο κοινοβούλιο» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Πλέον περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα και η θέση είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή» τόνισε ο ίδιος.
Ο Πρωθυπουργός απάντησε σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους στον Πάνο Καμμένο: «Δεν δύναμαι να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αφιέρωσε στον Πάνο Καμμένο το ποίημα «Η πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Αμέσως μετά από την απάντηση του Πρωθυπουργού, ο Πάνος Καμμένος πήρε εκ νέου τον λόγο.

«Τις γέφυρες μου τις γράψατε χτες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου» είπε ο πρώην υπουργός Αμυνας, και συμπλήρωσε: «Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα».

Επέλεξε στίχους από το ποίημα «Ο Ματρόζος» του Γεωργίου Στρατήγη για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα».
Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, ο Πάνος Καμμένος είπε «να είστε καλά» και αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available