Συνολικά 45 υποτροφίες από το Ιδρυμα PanHellenic Scholarship

Από την απονομή των υποτροφιών του PanHellenic Scholarship για το έτος 2018. Φωτογραφία PanHellenic Scholarship Foundation.

ΣΙΚΑΓΟ. Το Ιδρυμα Υποτροφιών PanHellenic Scholarship Foundation απένειμε 45 υποτροφίες σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και φοιτήτριες κολεγίων και πανεπιστημίων του βασικού επιπέδου σπουδών, γνωστό ως undergraduate.

Το συνολικό ύψος των υποτροφιών ανήλθε φέτος στις 260 χιλιάδες δολάρια, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η εκδήλωση της απονομής των υποτροφιών έγινε στα πλαίσια επίσημου δείπνου στο ξενοδοχείο «Χίλτον» του Σικάγου.

Παρευρέθηκαν επίσης και πρώην λήπτες της υποτροφίας μαζί με τους φετινούς λήπτες αλλά και άλλους νέους Ελληνοαμερικανούς επαγγελματίες. Εκτός από το επίσημο δείπνο υπήρξαν και δεξιώσεις όπως εκείνη που διοργανώθηκε από τον κ. Ηλία Ματσάκη.

Επειτα από τον απονομή των υποτροφιών οι νέοι και οι νέες άστησαν ελληνικό χορό. Φωτογραφία PanHellenic Scholarship Foundation

Επίσης, διοργανώθηκε και γεύμα και από τον κ. Νίκο Αλέξο (Alexos) και την Ελληνική Πρωτοβουλία, στη διάρκεια του οποίου οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ομογενείς οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις σε διαφόρους κλάδους της παιδείας, της νομικής και της επιχειρηματικότητας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος στην ομιλία του ενθάρρυνε τους ομογενείς επιστήμονες και επιχειρηματίες να συνεχίσουν την παράδοση των καλών τους έργων δίνοντας πίσω στην Κοινότητα τις υπηρεσίες και τις προσφορές τους.

Στη διάρκεια του δείπνου και της απονομής των υποτροφιών προβλήθηκε βίντεο με τον τίτλο «Πέρα από μία υποτροφία» στο οποίο εδείχθη πως το Ιδρυμα Υποτροφιών PanHellenic Scholarship Foundation παρέχει περισσότερο από οικονομική βοήθεια στους φοιτητές και φοιτήτριες.

Στο βίντεο μίλησε η Ντέμι Γιανναρά η οποία έλαβε υποτροφία το 2007 για τη στενή της σχέση με το PanHellenic Scholarship Foundation και τη φιλία της με τον ιδρυτή του τον αείμνηστο Χρήστο Τομαρά.

Επίσης, τιμήθηκε ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κ. Ράινς Πρίμπους με το βραβείο «Παράδειγμα» -Paradigm-.

Ο κ. Αθαν Σώτος επιδίδει το βραβείο στον κ. Ράινς  Πρίμπους. Φωτογραφία PanHellenic Scholarship Foundation

1 Comment

  1. It is one o f the most admirable event in the Greek American community in America and a wonderful legacy for the man who started it and died so very young.
    It is unfortunate that your newspaper has no t given more details in the digital format,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available