Συνταγές Μαγειρικής: Aπό την κουζίνα του KRINOS FOODS στην δικιά σας

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Η Σκορδαλιά είναι μία παραδιοσιακή Ελληνική συνταγή, με έντονη γεύση σκόρδου, την οποία οι Έλληνες τη συνοδεύουν με τηγανητό ψάρι, συνήθως μπακαλιάρο και με βραστά λαχανικά.

Ποσότητα:4-6 μερίδες

Υλικά:

• 1 ½ lb (680γρ.) πατάτες (περίπου 3-4)
• 5-7 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο
• Krinos Αθήνα Αλάτι για τη γεύση
• ½ – 1 κούπα Krinos Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
• Χυμό από 1-1 ½ φρέσκα λεμόνια

Οδηγίες Παρασκευής

1. Πλένουμε καλά τις πατάτες. Της βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για περίπου 15-20λεπτά. Τρυπάμε τις πατάτες μ’ένα πηρούνι για να διαπιστώσουμε ότι έχουν μαλακώσει και βράσει. Οι πατάτες πρέπει να είναι μαλακές και το πηρούνι θα πρέπει να εισέρχεται εύκολα στην πατάτα.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

2. Στη συνέχεια βάζουμε σ’ένα γουδί το σκόρδο και το πολτοποιούμε το το γουδοχέρι. Κατόπιν προσθέτουμε το Krinos Αθήνα αλάτι. Ξεφλουδίζουμε μία πατάτα ,είναι απαραίτητο όλες μας οι πατάτες να είναι ζεστές στη φάση αυτή ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα, τη ρίχνουμε στο γουδί και την πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια ραντίζουμε με Krinos Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, μέχρις ότου η πατάτα μας πάρει μία κρεμώδη μορφή. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες πατάτες, το Krinos Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και το χυμό από λεμόνι. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι λεμόνι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται στο μίγμα μας.

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Ποσότητα: 6-8 μερίδες

Υλικά:

• 1lb (454γρ) Krinos Κεφαλογραβιέρα ή Krinos Κασσέρι ή Krinos Γραβιέρα
• Αλεύρι για πασπάλισμα
• ½ κούπα Krinos Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο
• 1-2 λεμόνια κομμένα σε φέτες.

Οδηγίες Παρασκευής

1. Κόβουμε το τυρί σε λωρίδες φάρδους περίπου 2ίντσες (5 εκ.) και πάχους ½ ίντσας (1,27εκ.). Βρέχουμε τις λωρίδες του τυριού κάτω από τη βρύση και τις περνάμε στο αλεύρι από όλες τις πλευρές ώστε να σχηματίσουν μία λεπτή κρούστα.

2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα βαρύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τυρί μας, γυρνώντας το μία φορά και μέχρι να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα και στις δύο πλευρές του. Αφαιρούμε το τυρί από το τηγάνι και το τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο, την επιφάνεια του οποίου την έχουμε καλύψει με ρολό κουζίνας ώστε να αποροφφήσει το λάδι του. Σερβίρουμε αμέσως και ενώ το σαγανάκι μας είναι ζεστό συνοδευόμενο με μερικές φέτες από λεμόνι στο πιάτο μας.

Καλή σας όρεξη!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available