Συνωστισμός εναέριων και πλωτών μέσων στο FIR Λευκωσίας

Χάρτης του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) με τις δεσμευμένες περιοχές για ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Συνολικά 20 περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας και την περιοχή ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονταν την Τετάρτη σε ισχύ, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και τις προηγούμενες μέρες, κυρίως λόγω των κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ισραήλ.

Συγκεκριμένα οι 20 περιοχές που δεσμεύτηκαν, αφορούν 15 Notams που εκδόθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν αεροπορική δραστηριότητα πάνω από μεγάλης έκτασης θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές. Να σημειωθεί ότι ακόμα δύο Notams βρίσκονται σε ισχύ δυτικά της Κύπρου και φτάνουν μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας και έχουν εκδοθεί από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα σε ισχύ βρίσκονται και πέντε Navtex για περιοχές εντός της ζώνης ευθύνης του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου, εκ των οποίων οι δύο φαίνεται να αφορούν σε ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, και μία περιοχή για επιστημονική και περιβαλλοντική έρευνα.

Άλλη μία έχει εκδοθεί από το Ισραήλ και αφορά και σε τμήμα που βρίσκεται υπό την ευθύνη του ΚΣΕΔ, όπως και μία Navtex αφορά στη δραστηριότητα ανάπτυξης του Αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *