«Σφύριξαν» λήξη αποχής οι διαιτητές

Γραφεία ΚΟΠ Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

«Ασπρος καπνός» βγήκε τελικά από τις «καμινάδες» του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αφού μετά τη συνάντηση όλων των αρμοδίων οι διαιτητές πείστηκαν να τερματίσουν την αποχή από τα γήπεδα που είχαν εξαγγείλει ως αντίδραση για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Κατά συνέπεια, η αγωνιστική δράση επαναρχίζει άμεσα με τους αγώνες κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης (22/1), ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για το τριήμερο που μας πέρασε και των οποίων δεσπόζει το ντέρμπι Ομόνοιας-Ανόρθωσης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης, ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, η ηγεσία της ΚΟΠ (Γιώργος Κούμας, Ανθούλης Μυλωνάς και Νικ Νικολάου) και, βεβαίως, η ηγεσία του Συνδέσμου Διαιτητών.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου βάζει σε πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μελών του, εντός και εκτός γηπέδων, αφού συνεχώς οι διαιτητές βρίσκονται στο στόχαστρο για τις αποφάσεις που παίρνουν με τα σφυρίγματά τους. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών εξέφρασε τους προβληματικούς του σχετικά με τις 16 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και την τελευταία στο όχημα του Αντρέα Κωνσταντίνου.

Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανέφερε:
«Ευχαριστώ τους διαιτητές για το διάλογο. Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση κατά του διαιτητή. Εμείς θα παρέχουμε την απαιτούμενη ασφάλεια των διαιτητών ως πολιτεία. Καταρχήν ο Αρχηγός Αστυνομίας διόρισε σαν σημείο επαφής τον Χριστόφορο Μαυρομάτη για τις καταγγελίες σε σχέση με τη χειραγώγηση αγώνων. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να έχει πληροφορίες σε σχέση με χειραγώγηση αγώνων μπορεί να κάνει κλήση σε συγκεκριμένο τηλέφωνο για να μπορεί να γίνεται με απευθείας με αξιωματικό αστυνομίας με εχεμύθεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available