Σχέδιο του Λευκού Οίκου για μετανάστες των «ιερών πόλεων»

(AP Photo/David J. Phillip, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να πιέσουν τις Αρχές Μετανάστευσης να απελευθερώσουν μετανάστες στους δρόμους «ιερών πόλεων», δηλαδή πόλεων που αποτελούν προπύργια των Δημοκρατικών.

Ετσι, θα αντιδρούσαν κατά των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και ηλεκτρονική αλληλογραφία που έλεγχε η εφημερίδα «The Washington Post».

Ειδικότερα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν προτείνει τους τελευταίους έξι μήνες, μία φορά τον Νοέμβριο, καθώς ένα καραβάνι μεταναστών πλησίαζε στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και πάλι τον Φεβρουάριο όταν οι Δημοκρατικοί συγκρούονταν με τον Τραμπ για το τείχος των συνόρων.

Η περιοχή της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, στο Σαν Φρανσίσκο ήταν ανάμεσα στους στόχους του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας. Κατά τον ίδιο τρόπο σκόπευαν να αφήσουν μετανάστες και σε άλλα προπύργια Δημοκρατικών.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, πρωτοανέφεραν το σχέδιό τους σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα της 16ης Νοεμβρίου, ζητώντας από αξιωματούχους σε διάφορες υπηρεσίες, αν μπορούσαν μετανάστες από το καραβάνι να συλληφθούν και στη συνέχεια να βρεθούν σε μικρές και μεσαίες πόλεις, όπου οι Αρχές τους δεν είχαν συμφωνήσει να παραδώσουν μετανάστες για απέλαση.

Το επιχείρημα του Λευκού Οίκου στην Αρχή Επιβολής Τελωνείων και Μετανάστευσης, ότι το σχέδιο είχε ως στόχο να ανακουφίσει την έλλειψη χώρου κράτησης, αλλά επίσης να στείλει και ένα μήνυμα στους Δημοκρατικούς.

Αυτό όμως προκάλεσε ανησυχίες στο υπουργείο για τα προβλήματα στον Προϋπολογισμό, την ανάληψη ευθύνης, καθώς και τους κινδύνους που θα δημιουργούνταν στις δημόσιες σχέσεις. Η πρόταση επανήλθε και τον Φεβρουάριο, αλλά απορρίφθηκε από το νομικό τμήμα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available