Σχόλιο του Α.Η. Διαματάρη: Kοροϊδία χωρίς όρια

Ο κ. Καμμένος και ο κ. Παππάς. Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

Δεν είναι κάθε μέρα που ομογενείς καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις σε μια κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και όμως, επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο (Ηρακλής) Ράινς Πρίμπους αναλαμβάνει την καίρια θέση του αρχηγού του Προσωπικού του Λευκού Οίκου, ενώ ο Τζορτζ Τζιτζίκος τη θέση του υπεύθυνου των Δημόσιων Εμφανίσεων του νέου προέδρου.

Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η σημασία του κ. Τζιτζίκου σημειώνω ότι ήταν ένας από τους τέσσερις συνεργάτες που συνόδευαν τον Τραμπ κατά την πρώτη του επίσκεψη, ως εκλεγμένος πρόεδρος, στον Λευκό Οίκο.

Βέβαια, οι κορυφαίοι αυτοί αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα Αμερικανοί πολίτες και μετά οτιδήποτε άλλο. Κι έτσι ασφαλώς πρέπει να είναι. Πώς να το κάνουμε όμως, μπορεί κάπου να βοηθήσει το γεγονός ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Για παράδειγμα, ο κ. Πρίμπους πέρασε μερικά καλοκαίρια σαν παιδί στην Ελλάδα, αφού η μητέρα του είναι γεννημένη εκεί. Δεν μπορεί κάτι θα του έμεινε. Για την ακρίβεια, μιλά με ενθουσιασμό για τις επισκέψεις του και για τις πολιτικές συζητήσεις που είχε με τον παππού του.

Ομως, παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος οι αξιωματούχοι αυτοί να γνωρίζουν αρκετά καλά τι γίνεται στη χώρα -πολύ πιθανόν- και να κινηθούν με βάση την πραγματικότητα, παρά τις υποσχέσεις που δίνουν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται ή τον ιδεολογικό προσανατολισμό των κυβερνώντων, που οπωσδήποτε δεν συμμερίζονται…

Κάνει, λοιπόν, άριστα μια ηγετική ομάδα ομογενών υπό τον Αντυ Μανάτο, που παραθέτει στην Ουάσιγκτον δεξίωση προς τιμή τους. Θεωρητικά προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, αλλά ουσιαστικά προς τιμήν των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, Πρίμπους και Τζιτζίκου, καθώς και του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, για γενικότερους λόγους.

Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ομογενείς από όλη την χώρα, άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση, για να τιμήσουν τα άξια αυτά παιδιά της Κοινότητάς μας.

Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση αυτή ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Θα μου πείτε, γιατί όχι;

Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα.

Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.

Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί.

Ας μην εκθέτουν όμως την Ελλάδα -δηλαδή όλους μας- κι ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, με αυτά τα καμώματα κορυφαίοι υπουργοί της… δήθεν αριστερής κυβέρνησης.
@AHDiamataris

2 Comments

 1. Αξιότιμε κύριε Διαματάρη,
  Συγχαρητήρια για τη ξεκάθαρη πατριωτική στάση σας απέναντι στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο τρόπος αντίδρασης τους σε βάρος σας ήταν απαράδεκτη. Ας αποδείξουν λοιπόν με επιχειρήματα ότι όσα γράψατε είναι ψέματα. Διότι όλοι οι ηγέτες κρίνονται “εκ του αποτελέσματος”….
  Είμαι απο τους Ελληνοαμερικανούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα το 1975 μετά απο 7 χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη. Με τους γονείς μου κατοικούσαμε σε μία πολυκατοικία της οδού: 2274 Grand Concourse – Bronx. Οι Έλληνες της Αμερικής αγαπάνε πραγματικά την Ελλάδα, χωρις ξενόφερτες ψευτοιδεολογίες. Ο πατέρας μου ως μετανάστης στις ΗΠΑ πέρασε απο ιατρικές εξετάσεις στην Ελλάδα πριν ταξιδέψει, ο κουνιάδος του πλήρωσε κάποιες χιλίαδες δολλάρια εγγύηση ότι δεν είναι κακοποιό στοιχείο και τέλος υπέγραψε και Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κομμουνιστής. ….. Αντίθετα η χώρα μας έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπάινει παράνομα στη χώρα και κάθεται….. σαν αγας…και με πρωτοφανή προνόμια! Στην Ελλάδα αν μιλήσεις Πατριωτικά, υπερ της Ορθοδοξίας και της Οικογένειας θα θεωρηθείς ότι έχεις ακραία φρονήματα. Αν γράψεις κάτι υπερ του έθνους και σε βάρος των αλλόθρησκων που κατακλύζουν ανεξέλεγκτα, κατά δεκάδες καθημερινά τη χώρα, θα σε περάσουν απο δίκη με τον περίφημο αντιρατσιστικό νόμο…….Σας στέλνω ένα άρθρο που δεν έχω δημοσιεύσει. Το έγραψα πρόσφατα απο αγανάκτηση για τη σημερινή ανθελληνική κατάσταση στη χώρα. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι στο τέλος θα επικρατήσουν οι Έλληνες Πατριώτες. Μπορείτε να το αξιοποιείστε όπως νομίζετε. Σας ευχαριστώ.
  Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς

  Η δύσοσμη σημερινή ανθελληνική πραγματικότητα

  ΄Αρθρο του Γεράσιμου Μπαλτσαβιά

  Η σημερινή κατάσταση στη χώρα χαρακτηρίζεται πλέον άκρως επικίνδυνη για την ενότητα – συνέχεια του έθνους, για το σύνολο των επιχειρήσεων και κατά επέκταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και για το μέλλον των νέων. Μέσα σε όλη αυτή την ολική παρακμή υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών. Η πρώτη κατηγορία υποστηρίζει τον διαχρονικό Ελληνο-Χριστιανικό Πολιτισμό. Αυτοί δηλαδή που προασπίζουν τη Πατρίδα (κοινή: καταγωγή, γλώσσα, ήθη – έθιμα, Εθνικά Σύμβολα, Ελληνική Σημαία και Προασπιστές των Συνόρων) την Ορθοδοξία και τον θεσμό της Οικογένειας. Η δεύτερη κατηγορία υποστηρίζει ξεκάθαρα τη παγκοσμιοποίηση, δεν έχει εθνικές ευαισθησίες, αντιμάχεται μετά βδελυγμίας όλους όσους ανήκουν στη πρώτη κατηγορία, χαρακτηρίζοντας τους «φασίστες», ενώ την ίδια στιγμή έχει ενστερνιστεί ξενόφερτες ψευτοιδεολογίες που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στο διχασμό και σταδιακά στην αποσύνθεση, στο απόλυτο χάος….

  Η συστηματική παραποίηση την Ελληνικής Ιστορίας τις τελευταίες δεκαετίες έχει ως στόχο την εξάλειψη της Εθνικής Συνείδησης διότι «η μαζικοποίηση» ως γνωστόν χειραγωγεί αποτελεσματικότερα τους πολίτες. Έτσι όσο περισσότερο διαστρεβλώνεται η Ιστορία μας τόσο θα αυξάνονται και οι ανιστόρητοι. Και όσοι ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν….. Η συνεχώς αναπαραγομένη δύσοσμη ανθελληνική πολιτική αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απειλούν την κοινωνική, πληθυσμιακή συνοχή και την εδαφική ακεραιότητα των συνόρων του έθνους. Διότι ο πιο επικίνδυνος εθνικός εχθρός αποδεικνύεται τελικά ότι είναι εκείνος «ο τυπικά Έλληνας Πολίτης» που ζει εντός της χώρας, όπου είτε με τη συστηματική κοινωνικοπολιτική του απάθεια είτε με τη συστηματική του ανθελληνική υπερδραστηριότητα, αδημονεί και στοχεύει στην εξαφάνιση κάθε εθνικού διαφοροποιητικού στοιχείου.

  Η πλειοψηφία των Ελλήνων διαπιστώνει ότι από τη μεταπολίτευση και μετά οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν διαπράξει με την εσωτερική και εξωτερική τους πολιτική, «εσχάτη προδοσία» σε βάρος της χώρας. Ουδείς πολιτικός (με εξαίρεση τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο) έχει καταδικαστεί για τα οικονομικά σκάνδαλα, για τις δυσμενείς διμερείς συμφωνίες με την Ε.Ε., για τη χρεωκοπία της χώρας, για τη συστηματική γενικότερα ανθελληνική πολιτική που οδηγεί στη σταδιακή εξάλειψη του έθνους. Η Εκκλησία ως διαχρονικός Εθνικός Πυλώνας και με τον αστείρευτο Αληθινό Λόγο της, συνεχίζει να αντιστέκεται, να ενώνει, να θωρακίζει την Εθνική Συνείδηση, δίνοντας στους Έλληνες Πατριώτες τη ψυχική δύναμη, το κουράγιο να κρατήσουν ψηλά το έθνος. Οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας δίνουν σε όλους μαθήματα ζωής και μηνύματα αισιοδοξίας εμψυχώνοντας ακόμη περισσότερο όλους εκείνους που σέβονται και αγαπούν την Ελλάδα. Οι πραγματικοί ΄Ελληνες Πατριώτες είναι τελικά εκείνοι που θα επικρατήσουν, αφού οι ραγδαίες γαιοπολιτικές και κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις στον Ελλαδικό χώρο, θα αφυπνίσει ξανά πολλούς και θα τους οδηγήσει να αναθεωρήσουν την ανθελληνική πολιτική και στάση τους, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, με μία γροθιά να βγούμε νικητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available