Σύγκρουση δεξαμενοπλοίου της εταιρείας Tsakos με σκάφος του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού

Το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Νορβηγίας μετά την σύγκρουση (Marit Hommedal/NTB Scanpix via AP)

ΑΘΗΝΑ. Καλά στην υγεία τους είναι τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS -μεταξύ των οποίων και τρεις Ελληνες- που συγκρούστηκε την Πέμπτη με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, σε φιόρδ της Νορβηγίας.

Το δεξαμενόπλιο ανήκει στην εταιρεία Tsakos Columbia Management S.A. Το πλήγμα δέχθηκε ενώ ήταν προσδεμένο σε ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, αναφέρει πως το πλοίο SOLATS έχει περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε καμία ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ωστόσο, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο σκάφος του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, τα 137 μέλη του οποίου απομακρύνθηκαν από το πλοίο, λόγω φόβων βύθισης. Σύμφωνα με το «ΑΡ» υπήρξαν 8 τραυματίες και 2 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

(Marit Hommedal/NTB Scanpix via AP)

H Tsakos Columbia Management (TCM) S.A., αναφέρει επίσης ότι εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό, ενώ εκφράζει και την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η εταιρείας TSAKOS ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή, τόσο με τον Kαπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πάρης Τσιριγώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available