Σύλληψη Τ/κ γεωργών ζητούν Ε/κύπριοι σιτηροπαραγωγοί

(AP Photo/Petros Karadjias)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των Τουρκοκυπρίων γεωργών, οι οποίοι παρενόχλησαν Ε/κ γεωργούς στη Δένεια, κλέβοντας τις σοδειές τους, ζητά μέσα από επιστολή του η Παγκύπρια Οργάνωση Σιτηροπαραγωγών (ΠΟΣ).

Η ΠΟΣ, σε επιστολή της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, αλλά και προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, εκφράζει την αγανάκτησή της σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Δένεια, όπου Τούρκοι γεωργοί έχουν προχωρήσει παράνομα σε θερισμό σιτηρών, σε τεμάχια τα οποία καλλιεργούν νόμιμα Ε/κ.

Η Οργάνωση κάνει παράλληλα λόγο για παρόμοια περιστατικά και σε άλλες περιοχές της Πράσινης Γραμμής.

Για αυτούς τους λόγους, «κρίναμε επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την προστασία της ασφάλειας αλλά και των συμφερόντων των γεωργών που ασκούν νόμιμα εργασίες πλησίον και εντός της Πράσινος Γραμμής», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Αιτούμαστε τη διερεύνηση οποιουδήποτε αδικήματος που τυχόν έχει διαπραχθεί από τους εν λόγω Τ/κ γεωργούς, στα πλαίσια των προκλήσεων αυτών», εξηγούν, προσθέτοντας «περιλαμβανομένης και της κλοπής που κατά την άποψή μας έχει ξεκάθαρα διαπραχθεί εις βάρος της περιουσίας μελών της, καθώς και την συνακόλουθη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους παραβάτες».

Καταλήγοντας, η Οργάνωση καλεί τους αρμόδιους να δράσουν ανάλογα, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, για να επανέλθει η νομιμότητα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available