Η Μερόπη Κυριάκου νέα πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Ο Προμηθεύς»

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. και της Εφορευτικής Επιτροπής. Ορθιοι, από αριστερά: Τιμολέων Κόκκινος, Μαρία Σάρδη, Αννα Σακελλαροπούλου (Εφορευτική Επιτροπή), Μαγδαλένα Αραβοσιτά, Αννα Λεμπέση (Εφορευτική Επιτροπή), Μαρία Ντίνη, Αννα Δόγια, Δρ. Αλέξανδρος Κολόμβος, Σπύρος Κουτσουπάκης, Αικατερίνη Κουτσουπάκη, Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Καθιστοί, από αριστερά: Δρ. Γεώργιος Μελικόκης, Σπυριδούλα Λαιζηνού, Μερόπη Κυριάκου, Δρ. Ιωάννης Σιόλας (Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου «Ο Προμηθεύς»)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Αρωμα γυναίκας» στην κεφαλή του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Ο Προμηθεύς», με δυο γυναίκες εκπαιδευτικούς να εκλέγονται στις θέσεις της προέδρου και της αντιπροέδρου, αντίστοιχα.

Ο λόγος για την Μερόπη Κυριάκου, η οποία εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος του Δ.Σ., αλλά και την Σπυριδούλα Λαιζηνού, που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου, κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας, κατά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στην υπόγεια αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε η θητεία του Δημοσθένη Τριανταφύλλου στην προεδρία του Συλλόγου, η οποία ξεκίνησε από το 2013, με τον πρώην πρόεδρο να προτείνεται και να εκλέγεται τελικά στη θέση του Ταμία του Δ.Σ., τονίζοντας όμως ότι θα διατελέσει μόνο μια θητεία.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Κολόμβος, ενώ το Δ.Σ. συγκροτούν ακόμη οι Τιμολέων Κόκκινος, Δρ. Γεώργιος Μελικόκης, Δρ. Ιωάννης Σιόλας, Μαρία Σάρδη, Μαγδαλένα Αραβοσιτά, Μαρία Ντίνη, Αννα Δόγια, Σπύρος Κουτσουπάκης, Αικατερίνη Κουτσουπάκη.

«Αριστη εκπαιδευτικός η νέα πρόεδρος»

Μιλώντας στον «Ε.Κ.» μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του «Προμηθέα», Δημοσθένης Τριανταφύλλου, έπλεξε το εγκώμιο της διαδόχου του, κ. Κυριάκου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το νέο Δ.Σ. θα επιτύχει αποτελέσματα τα οποία θα μνημονεύονται στο μέλλον.

«Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα των εκλογών, διότι η εκλογή της συναδέλφου κ. Μερόπης Κυριάκου είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, για ένα λαμπρό μέλλον του ιστορικού συλλόγου των Ελλήνων Εκπαιδευτικών ‘Ο Προμηθεύς’. Η κ. Κυριάκου είναι μια άριστη εκπαιδευτικός, με πολυδιάστατη προσωπικότητα, με προοδευτική εκπαιδευτική φιλοσοφία, με άριστη κατάρτιση και έχει πολλά σχέδια για τη συνέχιση της αναγέννησης της Ελληνικής Παιδείας, που αρχίσαμε τα έξι τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου.

Παράλληλα, ο νυν Ταμίας του Δ.Σ. υπενθύμισε τον ρόλο του «Προμηθέα», ο οποίος συστάθηκε το 1975, προκειμένου να διασφαλίσει και να προωθήσει τα επαγγελματικά συμφέροντα των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, αλλά και το σημαντικό εγχείρημα της θέσπισης συνταξιοδοτικού ταμείου.

«Νομίζω ότι με την κ. Κυριάκου ως πρόεδρο θα συνεχιστεί η προοδευτική άνοδος του Συλλόγου και τα έργα που αρχίσαμε, όπως το Συνταξιοδοτικό Ταμείο, που είναι το πρώτο για τους Ελληνες Εκπαιδευτικούς – μέλη του ‘Προμηθέα’. Εύχομαι να καρποφορήσουν οι προσπάθειες και σε 20 – 30 χρόνια από τώρα οι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν μια σύνταξη τιμής ένεκεν, μνημονεύοντας τις προσπάθειες που έγιναν από τη δική μας τη γενιά», είπε ο κ. Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και απολογισμός της θητείας της απερχόμενης διοίκησης, ενώ, σε ό,τι αφορά στο κτιριακό, αναφέρθηκε πως υπάρχει συνεννόηση με τους Αρκάδες της Νέας Υόρκης για παραχώρηση χώρου στο κτίριο του «Γέρου του Μωριά», στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available