Σύμμαχοι του Τραμπ στοχεύουν την σεξουαλικότητα του Μπούτιτζετζ

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Πιτ Μπούτιτζετζ με τον σύζυγό του Κάστεν Μπούτιτζετζ, τη βραδιά των προκριματικών εκλογών του Νιου Χαμσάιρ. (AP Photo/Mary Altaffer)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Οι σύμμαχοι του προέδρου Τραμπ έχουν εστιάσει την προσοχή τους στη σεξουαλική ταυτότητα του προεδρικού υποψήφιου Πιτ Μπούτιτζετζ (Pete Buttigieg) τις τελευταίες ημέρες, αμφισβητώντας με αυστηρούς όρους αν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για έναν ομοφυλόφιλο υποψήφιο που φιλάει τον σύζυγό του στη σκηνή των προεκλογικών του εκδηλώσεων.

Οι επιθέσεις προκαλούν οξείες απαντήσεις από τους συμμάχους του Μπούτιτζετζ, ακόμη και τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του, οι οποίοι αποκαλούν τα σχόλια ακατάλληλα και προσβλητικά.

Οι ανταλλαγές πυροδοτήθηκαν από τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Ρας Λίμπο (Rush Limbaugh), ο οποίος τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα και ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλιά του ως μια προσχηματική ανάλυση τού πώς νιώθουν οι Δημοκρατικοί.

«Κάθονται εκεί και κοιτάζουν τον δήμαρχο Πιτ – έναν 37χρονο ομοφυλόφιλο, δήμαρχο του South Bend, που αρέσκεται να φιλάει τον σύζυγό του κατά τη συζήτηση με τους υποστηρικτές του. Και λένε, εντάξει, πώς θα φανεί αυτό, ένας 37χρονος ομοφυλόφιλος που φιλάει τον σύζυγό του στη σκηνή δίπλα στον Ανδρα Ντόναλντ Τραμπ; Τι θα συμβεί εκεί;» αναρωτήθηκε ο Λίμπο.

Το επεισόδιο αυτό έγινε ξαφνικά θέμα στην πολιτική συζήτηση μετά από μήνες που είχε κρατηθεί χαμηλό προφίλ. Και υπογραμμίζει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της ανόδου του Μπούτιτζετζ: Ενας ανοιχτά ομοφυλόφιλος, παντρεμένος υποψήφιος δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής ποτέ τόσο μακριά στην προεδρική σκηνή και δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αντιδράσουν ορισμένοι ψηφοφόροι.

Το επεισόδιο δημιουργεί ένα παράθυρο σε ό,τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο Μπούτιτζετζ εάν χριστεί υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Μπούτιτζετζ δεν σχολίασε το θέμα.

Ο Ελιοτ Ιμσε (Elliot Imse), εκπρόσωπος του Ταμείου Νίκης (Victory Fund), ο οποίος υποστηρίζει τους υποψηφίους ΛΟΑΤΚΙ, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι το στρατόπεδο Τραμπ θα «χρησιμοποιήσει ομοφοβία για να προσπαθήσει να καθορίσει ποιος είναι ο δήμαρχος Πιτ ως άτομο και ως υποψήφιος. Αυτό πιθανότατα θα αντιστραφεί με το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής εάν είμαστε σε θέση να εκθέσουμε την ομοφοβία και να επανεστιάσουμε γρήγορα ποιος είναι ο Πιτ ως υποψήφιος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available