Σύνοψις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μια μικρή σύνοψη του τι ακούσαμε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές του δηλώσεις:

Θα γκρεμίσει τις φυλακές Κορυδαλλού για να γίνει πάρκο (τόσα χρόνια μέσα στον αστικό ιστό είχαμε συνηθίσει να υπάρχουν αυτές οι φυλακές και μάλιστα με βαρυποινίτες και όποτε γίνεται καμιά απόδραση οι περίοικοι αισθάνονται ότι παίζουν ως κομπάρσοι σε αστυνομική ταινία, με τη διαφορά βέβαια ότι δεν πρόκειται για μυθοπλασία αλλά για πραγματικότητα).

Ενοποιεί το Αρχαιολογικό Μουσείο με το κτίριο του ΕΜΠ, αλλάζοντας ριζικά το κέντρο, ενώ αρχίζει από φέτος τη μείωση φόρων. Προσλαμβάνει άμεσα 2.500 νοσηλευτές και 1.500 αστυνομικούς (μα, καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έλεγε ότι με το που βγει ο Μητσοτάκης θα αρχίσει να απολύει κόσμο;).

Καταργεί σε 2 χρόνια δια νόμου όλα τα πλαστικά μίας χρήσης. Μετατρέπει τα 200 στρέμματα των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα-Κερατσίνι σε πάρκο πρασίνου και τεχνολογίας. Καταργεί το άσυλο στην παρανομία και πάνω από όλα δεν είχε διχαστικό λόγο.

Σε γενικές γραμμές είναι από τις λίγες φορές που ένας νέος πρωθυπουργός ανεβαίνει στο βήμα και δεν λέει γενικότητες αλλά συγκεκριμένα πράγματα που δείχνουν υλοποιήσιμα.

• Γιατί;

Υπάρχει εν τω μεταξύ ένα σημείο της ομιλίας Μητσοτάκη που χρήζει κάποιας αιτιολόγησης (από την πλευρά των Συριζαίων).

Οταν ο Κυριάκος κάλεσε την Εθνική Αντιπροσωπεία να χειροκροτήσει το γεγονός ότι το «ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» δεν μπήκε στο κοινοβούλιο, χειροκρότησαν όλοι εκτός απ’ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όμως;

Μήπως επειδή έχασαν τον συνεταίρο τους με τον οποίο ψήφιζαν μαζί ΟΧΙ στο δημοψήφισμα; Πιθανόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available