Σύνοψις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κοιτά τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα καθώς αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Τρεις εβδομάδες έχει που παρέδωσε ο Αλέξης τα κλειδιά του κράτους και σε αυτό το διάστημα έχουν αποκαλυφθεί τα εξής:

Η «κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση» της πρώτης φοράς αριστερά θέσπισε ασφαλιστικό νόμο (αυτόν του Κατρούγκαλου) σύμφωνα με τον οποίον κάποιοι μπορούν να παίρνουν σύνταξη έως και 24.000 ευρώ τον μήνα (ναι, τον μήνα).

Την ίδια ώρα που εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις αναπηρίας και τις συντάξεις χηρείας, ενώ σε κάθε νέο ασφαλισμένο τις κόψανε μεσοσταθμικά 35%.

Περίπου 60.000 μεγαλοϊδιοκτήτες με τεράστιες περιουσίες είχαν ενταχτεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. και κλέβανε ασυστόλως με την ανοχή αν όχι τις ευλογίες της αριστερής κυβέρνησης βάζοντας φέσια στον οργανισμό που ξεπερνάνε τα 800.000.000 ευρώ. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό για όλα αυτά.

Το πιο επικίνδυνο οικόπεδο στο Μάτι θα το καθάριζαν οι ημέτεροι με απευθείας ανάθεση και κόστος κοντά στο 1 εκατ. ευρώ (ήταν και ανοιχτοχέρηδες με τα χρήματα των άλλων). Εν τω μεταξύ, μέσα σε ένα χρόνο από την τραγωδία δεν έκαναν τίποτα (ίσως περίμεναν να ξαναπιάσει φωτιά) ενώ η σημερινή κυβέρνηση το κάνει στο άψε σβήσε και με μηδενικό κόστος.

Περνώντας οι ημέρες είναι βέβαιο ότι θα μαθαίνουμε και άλλα πιο εξωφρενικά για τον βίο και τα έργα της απελθούσης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε γενέθλια και έγινε 45 χρόνων. Αν δεν έχει πει ψέματα και για την ημερομηνία της γέννησής του (ποτέ δεν ξέρεις-τόσα και τόσα έχει πει) θα του ευχηθώ χρόνια πολλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available