Σύντομα η ανακοίνωση των Τελεταρχών της Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Μεγαλύτερη προσέλευση από τις προηγούμενες εβδομάδες στην χθεσινή πανομογενειακή συγκέντρωση. Τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης τονίζουν ότι η ομογένεια θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο, καθώς η παρέλαση πλησιάζει. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για την παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο, με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Επιτροπή Παρέλασης να απευθύνουν σε όλη την Ομογένεια ευρύ κάλεσμα στήριξης, καθώς η 14η Απριλίου σταδιακά πλησιάζει.

Κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, γνωστοποιήθηκε ότι τα ονόματα των δυο προτεινόμενων Τελεταρχών θα τεθούν υπό την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Θα είναι τιμή μας εάν έχουμε κοντά μας τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο ένας είναι ανάμεσα στους 10 πιο εύπορους Ελληνοαμερικανούς, ενώ ο άλλος είναι ένας μεγάλος επιστήμονας. Δεν θα ανακοινώσουμε όμως τα ονόματα ακόμα, μέχρι να δοθεί η τελική έγκριση», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, που υπενθύμισε ότι επίτιμοι Τελετάρχες θα είναι η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, υπενθύμισε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας 2019», στην οποία θα λάβουν μέρος 10 κοπέλες.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο π. Δημήτριος Καζάκης, από την κοινότητα Αγίου Νικολάου Ουέστ Μπάμπιλον.

Προβληματισμός για το οικονομικό

Η δυσκολία συγκέντρωσης των εισφορών για το Λεύκωμα αλλά και τη Λαχειοφόρο προβληματίζουν τους υπεύθυνους της παρέλασης, οι οποίοι τόνισαν πως η Ομογένεια θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πιο αποτελεσματικά.

«Από το λαχείο έχουμε εισπράξει 13.860 δολάρια, ενώ από το λεύκωμα 13.500», είπε ο ταμίας Δημήτρης Παλιούρας, ενώ ο υπεύθυνος του λευκώματος, Νίκος Μπάρδης, έκανε λόγο για αργά αντανακλαστικά των συλλόγων.

«Παρότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε πιάσει αυτό το ποσό ένα μήνα πριν την παρέλαση, τα μεγάλα ποσά δεν έχουν έρθει ακόμα. Επίσης, παρατηρούμε ότι οι σύλλογοι δεν ανταποκρίνονται» ανέφερε ο κ. Μπάρδης, ο οποίος, σχετικά με τη Φιλαρμονική του Μάντζαρου, υπενθύμισε ότι οι διοργανωτές καλύπτουν μόνο τη διαμονή.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του λαχείου, Σοφία Στρουμπάκη, ανέφερε πως τις προσεχείς ημέρες οι προσπάθειες θα ενταθούν, με επίσκεψη σε πολλές κομβικές κοινότητες της ελληνικής ομογένειας.

Δωρεά Ηλία Κάτσου και στήριξη Ελλήνων Γιατρών

Σχετικά με τις εκδηλώσεις, ο γνωστός ομογενής Ηλίας Κάτσος ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει προσωπικά ένα ποσό της τάξεως των 19.000 δολαρίων, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του πρωινού στο εστιατόριο «Αύρα», ανήμερα της παρέλασης.

Πάντως, η πιο πολυδάπανη εκδήλωση παραμένει το «Δείπνο των Τελεταρχών» στο Χίλτον, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει και ξεπερνάει τις 100.000 δολάρια.

«Πέρυσι είχαμε 20 δωρητές, φέτος χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό και ακόμη περισσότερους. Κάθε τραπέζι δωρητών είναι 5.000 δολάρια, ενώ τα εισιτήρια κατά μόνας 200 δολάρια. Μέχρι στιγμής, από δωρητές έχουμε κρατήσεις από τον Γιάννη Ψαρά και την εταιρεία μου, American Network Solutions», είπε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Οπως έγινε γνωστό, 5 τραπέζια με πληρωμή εισιτηρίων, δηλαδή συνολικά για 10.000 δολάρια, θα κλείσει ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Κίτσιος. Δυο τραπέζια με το ίδιο καθεστώς θα κλείσουν μέλη της Ποντιακής Ομοσπονδίας, ενώ κρατήσεις θα γίνουν από την AHEPA, αλλά και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης.

«Ο κόσμος βλέπει την παρέλαση των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη, η οποία δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη, ότι ο Ελληνισμός υπάρχει και ότι δεν είμαστε ηττοπαθείς αλλά αισιόδοξοι για το μέλλον», είπε ο Δρ Σπύρος Μεζίτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ Παναγιώτης Μανώλας και ο Δρ Γιώργος Τσιούλιας.

Διακρίνονται στο κοινό, μεταξύ άλλων: Πολ Μακρόπουλος, Βασίλειος Γουρνέλος, Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, π. Δημήτριος Καζάκης, Δρ. Γεώργιος Τσούλιας, Ηλίας Τσεκερίδης. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Η Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Νομική Καστανά, μιλάει για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου στην Πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Δρ Παναγιώτης Μανώλας, κατά τον χαιρετισμό του στο κοινό της πανομογενειακής συγκέντρωσης. Διπλα του οι Νίκος Μπάρδης και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
«Πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους περσινούς 20 δωρητές για την δεξίωση στο Χίλτον», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, τονίζοντας ότι το κόστος της εκδήλωσης ενδέχεται να ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Από Αριστερά: Φίλιπ Κρίστοφερ, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας, Δημήτρης Παλιούρας και στο βάθος Άρης Κουρκουμέλης, κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο. (Φωτογραφια: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, κατά την οποία εστίασε στην σημασία της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο για την ομογένεια και σύσσωμο τον ελληνισμό. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available