Τέλος οι έρευνες για την Τζ. Ντούλου στη χωματερή του Χάρτφορντ

H Jennifer Dulos (New Canaan Police Department via AP)

ΧΑΡΤΦΟΡΝΤ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Η πολιτειακή αστυνομία του Κονέκτικατ ερευνά για περισσότερες από δύο εβδομάδες τη χωματερή της πόλης Χάρτφορντ με σκοπό να βρει πιθανά στοιχεία που σχετίζονται με την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου (Jennifer Dulos). Σύμφωνα ωστόσο με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο «NBC Connecticut», οι έρευνες από πλευράς της Αστυνομίας θα πάψουν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς μέχρι τώρα έχει εξεταστεί σχεδόν όλος ο όγκος των σκουπιδιών που βρίσκονται συγκεντρωμένα εκεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες για τον εντοπισμό της Ντούλου έχουν εξαπλωθεί σε περιοχές γύρω από το Νιου Καναάν, το Φάρμινγκτον, το Αβόν και το Χάρτφορντ, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει λάβει περισσότερες από 800 υποδείξεις που συνδέονται με την έρευνα και περισσότερες από 80 υποβολές βιντεοσκοπημένου υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Η πολιτειακή αστυνομία επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χωματερή για ανακυκλώσιμα υλικά του Χάρτφορντ, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, και οι έρευνες συνεχίστηκαν εμπεριστατωμένα τις εβδομάδες που ακολούθησαν.

Την Τετάρτη, το συνεργείο του «NBC Connecticut» που βρίσκεται στην εγκατάσταση, είδε ένα αστυνομικό όχημα να εισέρχεται στην χωματερή γύρω στο μεσημέρι και ένας αστυνομικός δήλωσε στη συνέχεια ότι η έρευνα σε αυτή την εγκατάσταση έχει τελειώσει.

«Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν πως οι προσπάθειές μας άξιζαν τον κόπο», δήλωσε την Τρίτη ο Μπράιαν Φόλεϊ, βοηθός στην επιτροπή του πολιτειακού Τμήματος Εκτακτης Ανάγκης και Δημόσιας Προστασίας.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με ευρήματα που έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές κατά τη διάρκεια της ανασκαφής σε σωρούς τεμαχισμένων σκουπιδιών.

«Το να βγαίνουμε και να μιλάμε δημόσια για τα ευρήματα δεν βοηθάει καθόλου την ίδια την έρευνα», δήλωσε ο Φόλεϊ.

Οι αστυνομικοί εργάστηκαν σε δωδεκάωρες βάρδιες στον χώρο της χωματερής και ένας υπάλληλος που ήταν «παρών» στην έρευνα περιγράφει πως οι ερευνητές έψαχναν κομμάτι κομμάτι τους τόνους σκουπιδιών. Η Αστυνομία αναφέρει πως στην έρευνα συνεισέφεραν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι αστυνομικοί «πέρασαν από κόσκινο» όλα τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της λεωφόρου Albany στο Χάρτφορντ τις ημέρες μετά την εξαφάνιση της Ντούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available