Τέσσερις συλλήψεις για τη φονική πυρκαγιά σε μπαράκι της Λευκωσίας

Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, για την υπόθεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε μπαράκι στην οδό Κωστάκη Παντελίδη Λευκωσία, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, από την οποία έχασε την ζωή της 42χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία δεν πρόλαβε να εξέλθει από το διαμέρισμα της, που βρίσκεται πάνω από το μπαράκι, που μετά την έκρηξη τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οπως δήλωσε, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, οι συλλήψεις αφορούν 32χρονο από τη Συρία, ο οποίος καταζητείτο και εντοπίστηκε και συνελήφθη σε σπίτι 22χρονου στη Λευκωσία και 21χρονο, επίσης, από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα του συνεργού, μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανού, στη συνέχεια προέκυψε μαρτυρία εναντίον άλλων δύο προσώπων τον 45χρονο ιδιοκτήτη του μπαρ και έναν 28χρονο από τη Λευκωσία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης τους.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο πρώτος που συνελήφθη, ο 32χρονος από τη Συρία σε θεληματική κατάθεση που έδωσε ομολόγησε τον εμπρησμό της καφετέριας, δείχνοντας ως εγκέφαλο της εγκληματικής ενέργειας τον 45χρονο Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη.

Όπως ισχυρίστηκε, προέβη στη πράξη αυτή κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη με σκοπό να εισπράξει χρηματικό ποσό από την ασφάλεια της καφετέριας, η οποία ήταν ασφαλισμένη για το ποσό των 262 χιλιάδων ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available