Τα ελληνικά αποστάγματα κάνουν καριέρα… «αλλιώς» στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.

ΑΘΗΝΑ. Ο Οργανισμός Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), οργανώνουν από κοινού ενέργειες στο πλαίσιο προγράμματος προβολής και προώθησης των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι δράσεις εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό των δύο φορέων για την εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων, ο οποίος παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην pub «Το Λοκάκι» όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά αποστάγματα «αλλιώς» ήτοι ως cocktails με βάση το τσίπουρο, το ούζο, την μαστίχα κ.α., τα οποία εμπνεύστηκαν «mixologists» σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν την βάση για δροσιστικά και καλοκαιρινά κοκτέιλ και κατ΄ επέκταση να αλλάξει η εικόνα τους  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής των αποσταγμάτων, οι δύο φορείς οργανώνουν την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Εκθεση «Bar Convent Berlin» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο 7-9/10/2019 και αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για το χώρο των bars, ενώ ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή στην ίδια έκθεση και το 2020.

Επίσης,  οργανώνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Eκθεση Prowein 2019 στη Γερμανία (15-17/3/2020) με τη λειτουργία Spirits Bar στο Ελληνικό περίπτερο.

Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των ελληνικών αποσταγμάτων, πρόκειται να προσκληθούν στην Ελλάδα «opinion leaders» και «mixologists», οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν  αποσταγματοποιεία  για να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης, ενώ θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για επαγγελματίες του χώρου.

Μερικά μόνο, από τα ελληνικά αποστάγματα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ κ. Νίκος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον ΣΕΑΟΠ η συνεργασία  με τον Οργανισμό Enterprise Greece, ο οποίος προωθεί την Ελλάδα διεθνώς ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό εφαρμόζοντας στρατηγικές εξωστρέφειας μέσω δράσεων διεθνούς marketing και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

«Από αυτή τη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, «ενισχύουμε την Ελληνικότητα των αποσταγμάτων μας και τα καθιστούμε ανταγωνιστικά έναντι των αντίστοιχων διεθνών brand».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός του Enterprise Greece και του ΣΕΑΟΠ εστιάζει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της παραγωγής και διακίνησης επωνύμων ελληνικών  ποτών & αποσταγμάτων, υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του κλάδου και που δημιουργούν το brand name των ελληνικών αποσταγμάτων».

«Η συνεργασία του ΣΕΑΟΠ με το Enterprise Greece σηματοδοτεί μια νέα προοπτική για τα ελληνικά αποστάγματα, τα οποία μπορούν πέρα από τις παραδοσιακές αγορές, να έχουν περίοπτη θέση στα μπαρ όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού» επεσήμανε στον «Ε.Κ.» η κ. Νόπη Ρωμανίδου, μέλος Δ.Σ. του ΣΕΑΟΠ.

«Διάφορες σημαντικές δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, όπως η συμμετοχή στο ‘Bar Convent’ του Βερολίνου και η πρόταση cocktail με ελληνικό twist, θεωρούμε πως θα συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων μας», πρόσθεσε και επεσήμανε:

«Σήμερα δοκιμάσαμε 2 εξαιρετικά cocktails. Το κλασικό gin & tonic με σταγόνες ούζου, με το Μεσογειακό gin Mataroa το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και ένα cocktail με τσίπουρο. Τα δύο αυτά cocktail δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα τα οποία καταναλωνονται κατά κόρον στα καλύτερα μπαρ του κόσμου»

Η κ. Ντένη Καλλιβωκά εμπνεύστρια του «Aegean Cocktails & Spirits» μίλησε στην εκδήλωση για τις παγκόσμιες τάσεις του bar tourism και της τοπικότητας, εξηγώντας την σπουδαιότητα να περάσουν τα ελληνικά αποστάγματα στην νέα εποχή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ο Enterprise Greece και ο ΣΕΑΟΠ δρομολογούν τη διοργάνωση προωθητικών ενεργειών για τη προβολή των ελληνικών αποσταγμάτων όπως η δημιουργία εύκολων cocktailς σε ξενοδοχεία και σε ουζερί – τσιπουράδικα του κέντρου της Αθήνας.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών είναι ο κλαδικός φορέας των Ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης ελληνικών ποτών αμπελοοινικής προέλευσης (αποστάγματα στέμφυλων σταφυλής, αποστάγματα οίνων, σταφίδων και λοιπών αμπελοϊνικής προέλευσης προϊόντων), ούζου, λικέρ καθώς και λοιπών αλκοολούχων ποτών.

Περιλαμβάνει στο δυναμικό του καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, με προϊόντα αναγνωρισμένης ποιότητας και ακτινοβολίας και καλύπτει χωροταξικά όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του, είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και έχουν ως αντικείμενο εργασιών, την παραγωγή και εμφιάλωση ούζου, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων ποτών, και διακινούν το 76% των εμφιαλωμένων ποτών στην Ελλάδα ενώ εξάγουν το 75% των ελληνικών εξαγομένων ποτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available