Τα οικονομικά κυριάρχησαν στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

Από τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Γεώργιος Τσαντίκος, ο Μάικλ Ψαρός και η Κάθι Γουώλς Φωτογραφία GOA/Jim Golding

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με οικονομικής φύσεως θέματα ασχολήθηκε ως επί το πλείστον το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του στο Σικάγο. Στην αρμόδια Επιτροπή των Οικονομικών έγινε ανασκόπηση της πορείας των οικονομικών και συζητήθηκε διεξοδικώς ο μισθός των Μητροπολιτών, οι οποίοι έπειτα από μακρά σειρά ετών έλαβαν αύξηση και ρυθμίσθηκε η δομή της μισθολογικής τους κλίμακας.

Τονίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα γνωρίζει μόνο η ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο κ. Γεώργιος Βουρβούλιας από το Σικάγο και ο κ. Γεώργιος Μάθιους από την Ατλάντα. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο κ. Μάθιους εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει έπειτα από 18 χρόνια θητείας στην επιτροπή των οικονομικών.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Τσαντίκος, πρόεδρος και της «Ηγεσίας των 100», ο οποίος αναφέρθηκε στον διορισμό δύο νέων τομεαρχών σε δύο νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή (CFO) τοποθετήθηκε ο ιερέας Σωτήριος Baroody και στη θέση της διευθύντριας Οικονομικής Αναπτύξεως η κυρία Νίκη Σωτηροπούλου-Μαργαρίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο «Ε.Κ.» είχε γράψει σχετικά για τους διορισμούς αμφοτέρων.

Ο ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Μάικλ Ψαρός αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εργασία που έχει γίνει για το νοικοκύρεμα των οικονομικών της Αρχιεπισκοπικής μέχρι τώρα, και σε μελλοντικό σχεδιασμό γενικής αναδιοργάνωσης προκειμένου να λειτουργεί η Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα ο οικονομικός της τομέας με υπευθυνότητα, διαφάνεια και προγραμματισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος μίλησε για τη συνεχιζόμενη ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, ενώ υπολογίζεται ότι τα θυρανοίξια θα γίνουν στις αρχές του Οκτωβρίου του 2018.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, Βοστώνης Μεθόδιος, Ντιτρόιτ Νικόλαος, Πίτσμπουργκ Σάββας, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Επίσης, παρευρέθηκαν οι βοηθοί Επίσκοποι του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, Μωκησσού Δημήτριος, Φασιανής Αντώνιος και Ζήλων Σεβαστιανός.

Οι επί μέρους επιτροπές των διαφόρων τομέων έδωσαν στην ολομέλεια τις αναφορές και εκθέσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *