Τα Προεόρτια των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μπρονξ – Τιμή στον Στ. Ζερβούδη (βίντεο)

Κατά την τελετή της βράβευσης του ευεργέτη του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου, Στυλιανού Ζερβούδη, μετά της συζύγου του Αγγελικής (από δεξιά) και με τα αδέρφια του Μαρία και Ευάγγελο (από αριστερά). Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΜΠΡΟΝΞ. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Πέτρου στο Μπρονξ (3245 Kingsbridge Ave, Bronx, NY 10463), συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο, Παντελεήμονα Παπαδόπουλο, και τον Διάκονο, Ελευθέριο Κωνσταντινίδη, με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Πέτρου, Αρχιμ. π. Μάξιμο Πολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου του Μπρονξ προ της εορτής, όπως είπε, του μεγάλου Αποστόλου Πέτρου και, κατά σύμπτωση, του γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Πέτρου, εστίασε στην ανθρώπινη φύση και στο ευμετάβλητο χαρακτήρα του Αποστόλου, καθώς, όπως είπε, από τη μια πλευρά, ήταν έτοιμος να διακινδυνεύσει τη ζωή του υπέρ του Ιησού Χριστού και από την άλλη, μεταβλήθηκε σε αρνητή, και τελικά υπέστη μαρτυρικό θάνατο.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Πολίτης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική του παρουσία λίγες ημέρες πριν την εορτή του Αγίου Πέτρου, η οποία, όπως είπε, συνιστά για την Κοινότητα μια προεόρτια πανήγυρι και «δίνει το στίγμα του αμέριστου ενδιαφέροντος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς το Ποίμνιό Της», ενώ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο «Πολλά τα έτη Σας, ευλογημένα, υγιεινά, τετιμημένα, πλήρη χάριτος και ευλογίας», καθώς και στη συνοδεία του.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της κοινότητας του Αγίου Πέτρου, ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Πολίτης, μίλησε για την ιστορική πορεία του Ιερού Ναού, με τη συνδρομή ευεργετών και δωρητών της Ενορίας, ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται το έργο της αγιογράφησης στην οποία έχουν συνεισφέρει ευλαβείς χριστιανοί.

Από δεξιά, π. Μάξιμος Πολίτης, Γεώργιος Κίτσιος, Ευστάθιος Βαλιώτης, Στυλιανός Ζερβούδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Σταύρος Χαβιάρας, Ιωάννης Ευθυμιόπουλος και Κώστας Μαλωνούκος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ακολούθως, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο να τιμήσει επαινετικά και τιμητικά, όπως είπε, τον ευεργέτη του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου και ‘Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Στυλιανό Ζερβούδη, με μια ψηφιδωτή εικόνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της Κοινότητας για την προσφορά του. Κατά την απονομή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Στ. Ζερβούδης ευεργετεί όπου μπορεί και τιμά τον τίτλο του ευεργέτη. Εκ μέρους της οικογένειάς του, ο Στ. Ζερβούδης ευχαρίστησε για την τιμή και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία, για να συνεχίσει το έργο του.

Ακολούθησε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα του Ιερού Ναού «Στηβ Ζερβούδης».

H Αγγελική Ζερβούδη και ο γιός της, Αριστοτέλης Ζερβούδης, με τα παιδιά του Αγγελική και Στηβ. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Παρόντες μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, μετά της συζύγου του, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σταύρος Χαβιάρας, ο Ευστάθιος Βαλιώτης, ο πρόεδρος της νεοσύστατης τριτοβάθμιας οργάνωσης Hellenic Congress of America και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο αρχιτέκτονας του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Πέτρου, Γεώργιος Κίτσιος.

Στιγμιότυπο από την τελετή της βράβευσης του ευεργέτη του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου, Στυλιανού Ζερβούδη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμονας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής,κ. Δημήτριος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.  
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας διακρίνονται ο Αρχιδιάκονος, Παντελεήμονας Παπαδόπουλος και Ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου, Αρχιμ. π. Μάξιμος Πολίτης και στο βάθος οι Γ. Κίτσιος, Στ. Ζερβούδης, Π. Γαλάτουλας, Ευ. Βαλιώτης, Δρ. Ι. Ευθυμιόπουλος και η σύζυγός του, ο Ευ. Βαλιώτης, ο Κ. Μαλωνούκος κ.ά. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available