Τα 75 χρόνια Ελληνικό φεστιβάλ στο Ουισκόνσιν

Στιγμιότυπο από παλαιότερο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Σιμπόιγκαν/ Πηγή: sheboygangreekfestival.weebly.com

ΣΙΜΠΟΪΓΚΑΝ. 75 χρόνια αφότου ξεκίνησε ως ένα απλό πικνίκ στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος, το ελληνικό φεστιβάλ του Σιμπόιγκαν επιστρέφει και φέτος στο Ντέλαντ Παρκ από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου για να γιορτάσει την ελληνική κληρονομιά.

Γεμάτο παραδοσιακά φαγητά θα είναι το τραπέζι όσων επισκεφθούν το φεστιβάλ. Χωριάτικες σαλάτες, σπανακόπιτες, πικάντικος τραγανιστός γύρος και ψητά κοτόπουλα θα βρίσκονται στο μενού. Διάφορα πιάτα με γιαούρτι, χοιρινό στα κάρβουνα, σαγανάκι επίσης συνυπολογίζονται και φυσικά για επιδόρπιο θα υπάρχουν λουκουμάδες με μέλι και μπακλαβαδάκια.

Πολλές θα είναι οι δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και καθημερινές παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις.

Την Κυριακή, το κοινό καλείται να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, στις 9 π.μ. Είναι η μόνη φορά μέσα στο έτος που η Λειτουργία τελείται στον εξωτερικό χώρο, ενώ θα ακολουθήσει και Λειτουργία στα αγγλικά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει δωρεάν καφές και στη συνέχεια το πρόγραμμα του φεστιβάλ κανονικά.

Ξεκίνησε ως ένα μονοήμερο οικογενειακό πικνίκ στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος. Στη συνέχεια μεγάλωσε και μεταφέρθηκε πρώτα στο Κιουάνις Παρκ και τώρα είναι ένα καθιερωμένο πλέον τριήμερο φεστιβάλ στο Ντέλαντ Παρκ.

Το φεστιβάλ είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είναι μία από τις παλαιότερες ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες των ΗΠΑ.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sheboygangreekfestival.weebly.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available