Τηλεδιάσκεψη ΚΟΠ, ομάδων και ΠΑΣΠ

Γραφεία ΚΟΠ Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Το κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως και ο αθλητισμός παγκοσμίως, βρίσκεται σε καραντίνα και όλοι είναι ταγμένοι στη μάχη της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Ο φονικός ιός θερίζει στο πέρασμά του και όπως είναι λογικό τα πάντα τέθηκαν στο περιθώριο.
Στα του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, άρχισε ήδη η σεναριολογία για την τύχη του πρωταθλήματος. Πρόεδροι και εκπρόσωποι ομάδων έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες τις θέσεις τους για την τύχη του πρωταθλήματος.

Μοναδικό δεδομένο μέχρι σήμερα είναι η οδηγία της ΟΥΕΦΑ στις Ομοσπονδίες μέλη της για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και παράταση έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να γίνει αυτό εφικτό. Η ΚΟΠ έστειλε σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος στις ομάδες, το οποίο προνοεί επιστροφή στις προπονήσεις στις 15 Απριλίου και σέντρα το πρώτο σαββατοκύριακο (2 και 3) Μαΐου. Αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας τώρα τι μέλλει γενέσθαι, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την «μάχη» που δίνεται για να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για την Τρίτη (24/3) έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ηγεσία της ΚΟΠ, τα σωματεία και τον ΠΑΣΠ με σκοπό να συζητηθεί η όλη κατάσταση. Δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως θα επαναληφθεί σε όλους η θέση του ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.
Θα συζητηθούν διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αυτό τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του Μάη και το οικονομικό. Οι ομάδες του β’ γκρουπ φημολογείται ότι θα πάνε με κοινή πρόταση στην Ομοσπονδία, όπως να ακυρωθεί ο όμιλος του υποβιβασμού, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνους ΚΟΠ και ΠΑΣΠ.
Ο ΠΑΣΠ για τη μισθοδοσία

Με την ευκαιρία, ο ΠΑ.Σ.Π. υπενθυμίζει πως με βάση τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα, τα μέλη του Συνδέσμου είναι πλήρως κατοχυρωμένα σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία τους.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π., αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί η ομάδα επαφής, η οποία θα συμμετάσχει στις τηλεδιασκέψεις με την ΚΟΠ και με άλλους φορείς. Επίσης, αποφασίστηκε όπως αναβληθούν οι εκδηλώσεις των Βραβείων του ΠΑ.Σ.Π. για όλες τις κατηγορίες, που ήταν προγραμματισμένες για Απρίλιο και Μάιο. Θα υπάρξει ακολούθως ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθεί για τα βραβεία και πάντα αναλόγως των εξελίξεων.

Τέλος, ο ΠΑΣΠ καλεί τα μέλη του σε απόλυτη πειθαρχία στις οδηγίες της Κυβέρνησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Μένουμε σπίτι, για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available