Τηλεμαχία: Μπλούμπεργκ και Σάντερς συγκέντρωσαν τα πυρά των υπόλοιπων υποψηφίων

Μάικ Μπλούμπεργκ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας. (AP Photo/John Locher)

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η ατμόσφαιρα υπερθερμάνθηκε στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, με όλους να έχουν έναν νέο στόχο επί σκηνής: τον Μάικ Μπλούμπεργκ σχολιάζει το POLITICO.

Για πρώτη φορά, μετά την αργοπορημένη είσοδό του στην προεκλογική κούρσα και έπειτα από μία διαφημιστική καμπάνια 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπλούμπεργκ βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πέντε Δημοκρατικούς, οποίοι είχαν στόχο να τον “εξολοθρεύσουν” τηλεοπτικά.

Ωστόσο, ο Μπλούμπεργκ δεν ήταν ο μόνος που συγκέντρωσε τα φραστικά πυρά των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο Μπέρνι Σάντερς, που προηγείται πλέον στον προκριματικό κύκλο, βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήσεις που ήταν σχετικές με το πρόγραμμα γενικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας το οποίο προωθεί κομβικά ο ίδιος.

Ο Σάντερς βρέθηκε σε δύσκολη θέση και εξαιτίας της άρνησής του να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, μετά το έμφραγμα το οποίο υπέστη.

Στο μεταξύ, μία δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street) έδειξε ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων δεν αισθάνονται άνετα με την υποψηφιότητα ενός σοσιαλιστή για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά, έδωσε έμφαση στο ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακόμη και σε αυτή την δημοσκόπηση.

“Ας μιλήσουμε για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ζούμε ήδη από πολλές πλευρές σε μία σοσιαλιστική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας υπενθύμισε, έχουμε τον σοσιαλισμό για τους πολύ πλούσιους και τον σκληρό ατομικισμό για τους φτωχούς,” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Στιγμιότυπο από την τηλεμαχία των Δημοκρατικών στο Λας Βέγκας, Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020.(AP Photo/John Locher)

Μπέρνι Σάντερς και Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας. (AP Photo/John Locher)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available