Την επάνοδο της Τζέιν Χολ Λουτ αναμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ (Jane Hall Lute). (AP File Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την επάνοδο της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να δει πώς θα χειριστεί το θέμα αναφορικά με το αίτημα της Τουρκίας όπως σταματήσουν οι προσπάθειες στο Κυπριακό λόγω των τοπικών εκλογών στη χώρα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αγκυρα έχει ζητήσει από την κ. Λουτ να σταματήσουν τα πάντα μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος είπε «αυτό απαντά και σε κάποιους που ασκούν κριτική ότι τάχα δεν έπραξα ό,τι έπρεπε να πράξω για να ξεκινήσει ο διάλογος. Από δικής μας πλευράς, έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας, έχουμε παραδώσει ό,τι έπρεπε να δώσουμε από πλευράς γραπτών κ.λπ., και συνεπώς αυτό που αναμένουμε είναι την επάνοδο της κ. Λουτ για να δούμε πώς χειριζόμαστε το θέμα».

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Πρόεδρος απάντησε, «Μάλιστα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available